phranzee Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 witam. mam do zamontowania dyski 3.5 w zatokach 5.25; problemem bedzie temperatura, mozliwe ze tez przenoszenie wibracji. mozna kupic oddzielnie szyny i blache z wiatrakiem przykrecana pod dysk. czy jest jakies lepsze rozwiazanie? na allegro widzialem cos takiego, ale ~50pln to troche za duzo. kladzenie na kawalku gumy i inne 'zawieszenia' odpadaja. co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Ja to mam 2 aluminowe blachy przykrecone do dysku ,wyglada to mniej wiecej tak [-]. Temp ok 32-35*C stopni. Chlodzenie pasywne oczywiscie. Jak sie da jakis wiatkak na 5v to jest z 28*C. Od spodu przyklejone gapki. Tanio cicho i skuteczenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 do zamocowania używam starych stalowych szyn jeszcze z czasów AT :) do tego wentylator 120mm @ 7V i mam cisze oraz przyzwoite chłodzenie dysków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ja mam sanki 5,25 i z przodu wentyl..zreszta sam zobacz.. w podpisie moim masz: Raptor - 29C Maxtor 30C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...