Skocz do zawartości
misiek22

pixelview + geforce2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tu nowy.

Mam problem z w/w konfiguracja, a mianowicie: karta tv pixelview bt878p+ i geforceII400mx gdy ja odpale to jest tylko czarny ekran jakby stopklatka i obraz stoi w miejscu, nie znajduje zadnych stacji tv, scan nic nie daje (kabel dobry)i mam teraz pytanie, co z tym zrobic ?? Mialem kiedys podobny problem z rivatnt i sciagnalem wtedy Fachmany i wsio poszlo, jezeli tak to jakich detonatorow, lub fachmanow potrzebuje ?? (win98se) Z gory dzieki serdeczne za odpowiedz. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj najpierw wszystko z orginlanej plytki pixela pozniej odinstaluj playery TV i radio. Natepnie sciagnij program More TV i w nim ustaw programy - wybierz ktorys sterownik w mor tv flay costam bedzie pod koniec na liscie. Wszystko dziala spoko a do radia bRadio1.1 (mi tez orginalny player nie wyswietlal obrazu tylko 1 klatke i [gluteus maximus].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo proszę ja się z tym męczyłem pare dni więc oto gotowy opis :

1. Adpalasz riva tuner

2. ZAkładka Power User

3. Wczytujesz baze danych dla twoich sterów (lub najbliższą ) (ikonka lupy nad folderem :) ).

4.Rozwijasz pierwszą zakładkę (Nvidia detonator xxxxx directdraw).

5. Odnajdujesz OverlayMode i zmieniasz jego wpis na 0

6. Tera zmieniasz wpis OverlayMode 2 na 1 i reset.

U mnie i u kumpli zadziałało więc i u ciebie powinno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, a skad ten Riva Tuner ?? Trza se skas sciagnac ??

Trzeba ściągać np. stą: ftp://ftp.nvidia.pl/pub/Tweakery/rivatuner.zip

lub poszukać gdziekolwiek indziej Riva Tuner.

PS. Problem może też być następstwem konfliktu IRQ - można spróbować przełożyć Tuner TV do innego slotu PCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...