krejzi Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Może ktoś bedzie mógł mi pomóc? Wreszcie zadowolony, ze przynajmniej w firmie bede mial legalne oprogramowanie, kupiłęm win98se. zapomnialem jednak, ze nie ma tam udost. pol in. Win xp byl za mocny na ten komp, a me w tym sklepie gdzie kupowalem nie bylo, nawet nie chcieli sprowadzic. Nie przepadam za win98 se bo wgrywa sie conajmniej 5 sec dłużej przez kartę sieciową (jezeli ktoś wie dlaczeo to czy ja bym mogl ratunku?;) Przejdżmy do rzeczy!!! na kompie z XP prof udostepnilem SDI na win98se wgralem program z plytki instal. xpprof wszystko dzialalo, ale na Xp nie mogle sobie poradzic z zamrazaniem polaczenia, nawet przez 2 min. potrafil mi wgrywac onet lub WP wkurzylem sie i szybki formacik .... juz zainstalowalem ME i sie nic nie zmienilo, przy win 98 tez tak samo, dopiero jak zainstalowalem udostepnianie polaczenia internetowego na win ME problem zniknal:) caly happy poszedlem do kompa dla ktorego polaczenie bylo udostepniane. i tutaj zaczyna sie problem nie mozna odinstalowac programiku z win XP ludzie pomóżcie. wyczyścilem rejestr na win 98 se - nie dziala, usunalem te pliki ktore nagrywal z plytki - dalej nie dziala. co robic. a teraz cos co mi nie daje zasnac. wpisuje "ping wp.pl" i niby wszystko dziala bez zarzutu. Pytanie: czy IE lub/i Outlook maja zaawansowane (ukryte) opcje jak moge poradzic sobie z tym problemem nie zmieniajac sustemu (ani win me, ani win98se. Nie moge rowniez reinstalowac systemu (win 98se) poniewaz jest tam program ksiegowy a nie mam jeszcze do niego plytki instalacyjnej ani numeru seryjnego. Jakies sugestie? prosze o pomoc. nie spieszy mi sie, bo u mnie dziala net;) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Może ktoś bedzie mógł mi pomóc? Wreszcie zadowolony, ze przynajmniej w firmie bede mial legalne oprogramowanie, kupiłęm win98se. zapomnialem jednak, ze nie ma tam udost. pol in. Win xp byl za mocny na ten komp, a me w tym sklepie gdzie kupowalem nie bylo, nawet nie chcieli sprowadzic. Nie przepadam za win98 se bo wgrywa sie conajmniej 5 sec dłużej przez kartę sieciową (jezeli ktoś wie dlaczeo to czy ja bym mogl ratunku?;) Przejdżmy do rzeczy!!! na kompie z XP prof udostepnilem SDI na win98se wgralem program z plytki instal. xpprof wszystko dzialalo, ale na Xp nie mogle sobie poradzic z zamrazaniem polaczenia, nawet przez 2 min. potrafil mi wgrywac onet lub WP wkurzylem sie i szybki formacik .... juz zainstalowalem ME i sie nic nie zmienilo, przy win 98 tez tak samo, dopiero jak zainstalowalem udostepnianie polaczenia internetowego na win ME problem zniknal:) caly happy poszedlem do kompa dla ktorego polaczenie bylo udostepniane. i tutaj zaczyna sie problem nie mozna odinstalowac programiku z win XP ludzie pomóżcie. wyczyścilem rejestr na win 98 se - nie dziala, usunalem te pliki ktore nagrywal z plytki - dalej nie dziala. co robic. a teraz cos co mi nie daje zasnac. wpisuje "ping wp.pl" i niby wszystko dziala bez zarzutu. Pytanie: czy IE lub/i Outlook maja zaawansowane (ukryte) opcje jak moge poradzic sobie z tym problemem nie zmieniajac sustemu (ani win me, ani win98se. Nie moge rowniez reinstalowac systemu (win 98se) poniewaz jest tam program ksiegowy a nie mam jeszcze do niego plytki instalacyjnej ani numeru seryjnego. Jakies sugestie? prosze o pomoc. nie spieszy mi sie, bo u mnie dziala net;) Dzieki Witam... zaczen od początku... ...win98se. zapomnialem jednak, ze nie ma tam udost. pol in....nieprawda, w98SE ma taką usługę tyle że nie jest ona instalowana defaultowo, popszukaj w instalatorze systemu a napewno znajdziesz... Nie przepadam za win98 se bo wgrywa sie conajmniej 5 sec dłużej przez kartę sieciowąTakie akurat zachowanie systemu jest spowodowane tym że nie masz podanch adresów IP dla twojego komputera. Skoonfiguruj te sprawy a komp nie bedzie za każdym razem próbował zrobić tego sam :) A co do tego"problemu" to troche za bardzo zamieszłeś... nie za bardzo wiem jak mam to wszystko rozumieć.... Opisz troche topologię sieci jaki komp jaki ma system (jeśli musi to dlaczego itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 jest tak jak napisał Wu w komunikacji w instalatorze masz opcję udostępnianie połączenia interbetowego ale potrzebne jest to tylko w przypadku gdy to właśnie ten komp ma podłączone sdi(np.) . z mojego doświadczenia z udostępnianiem wynika też to- współ dzielenie łącz działa tylko jeżeli oba kompy są podłączone do tego samego swicha/huba inaczej no f*king way, że to będzie działać, poza tym musisz zaznaczyć automatycznie wykryj ustawienia sieci we właściwościach IE i musisz w sieciach mieć zainstalowany protokół ICP/IP na komputerach(powiązany z kartą sieciową) i powinno maszerować; a czy czasem win Xp nie miał jakiejś poprawki do tzw. sdi bo były problemy z modemami xdsl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...