Skocz do zawartości
wizjonerek

I zobaczyłem śmierć :((((

Rekomendowane odpowiedzi

8O :roll: Pamietacie moj topik "jak zdjąc ten cholerny radiator z chipsetu " na Solteku sl-drv5 ?????

no to w końcu mialem chwilke aby go zdjąć zdecydowałem ze utne te zapinki od chipsetu bo temperature mial za wysoką ok 40 stopni w idle przy burnie nawet 53 ????? 8O jak go zdjałem to tragedia chipcio cały uwalony w pascie silikonowej silikon sie oddzielil od koloru pasta sie zrobila jak pasta ale do zebów(taka rozcieńczona w wodzie) istna tragedia.

jak na takiej klasy plyte to sie srogo zawiodlem jesli idzie o jakośc wykonania . no ale nic nie szkodzi wyczysciłem elegancko wykożystalem wiekszy radiator z procka otwory pasowały idealnie . zapodalem paste wszystko ladnie skreckam . wlacazak kompa a tu echo nic zima .........

wylaczam sprawdzam wlaczam jest udało sie zaskoczyl a tu jeblo cuć i po płycie !!!!!!!! nic sie nie spaliło nic nie przypałilo poprostu sie wylaczyla i tyle . cała noc siedziałem i [gluteus maximus] nic nie działa tzn płyta si wlacza nawet bez procesorka :)) naszczescie tylko płyta reszta cala dziala jakimś cudem no i pojechała na serwis :((( i bez kompa jestem aaaaaaa a tu praca do napisania. ci o sie mogło stac . nie przygrecilem za mocno radiatora nie bylo to pasta ze srebrem tylko silikonowa. chipcet bylczysty i suchy nie mam pojecia a Moja małe dziecko miało dopiero 3 tygodznie :(( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myśle że to wina jakichś złych sił  :bij:  i po płycie  :mrgreen:

siły nie siły ale płyta zdechała a byla jeszcze dzieckiem bo miała 3 tygodnie i najlepsze to ze nie mam pojęcia z jakiego powodu. robiłem to 10 razy z innymi płatami grafikami i nie bylo problemow a tu klops . i jak zle pojdzie to ponad 400 stówki jestem w plecy :((( oczywiscie nie mam takiej kasy teraz . co sie mogło stac ?? jakies ufo czy co ??? ładunek elekt nie przeskoczyl bo wszystki wlacznie ze mną uziemione bylo .::(( zdazylo sie komuś taka walnieta sytuacja ??a co z servisem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze tak jest akorat w tedy gdy komp jest wyjątkowo potrzebny, raz mialem do wydrokowania prace semestralna i zachialo mi sie Moda Zasilałki, i oczywiscie sie zjarala  8)

dokładnie bede to musiał w pracy drukowac grgrgrg. z jednej strony jak by sie zasilka tylko zjarala to chyba bym pod niebo skakal bo to 80 zl a płyta ???? 450 zl chyba ze se Ecs kupie za 300 :((( a co z gwarancją

jak mi ja przyjeli na servis bez zastrzezeń koles ja ogladal(ładnie wszystko przywrocilem prawie do stany poprzedniego z tego co wiem to na hurtowniach za dokładnie to sie sprzetu nie sprawdza . ogladaja nic nie widc ze robione podłaczaja jak zima to wymiana na nowa . jak jest z servisem płyt soltek . bo takich płyt nie miałem (hehhe raczj lubowałem sie w niskobud ECS :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze jak wygladala tak ja ja kupiles to bedzie spox tylko ja zastapiles koleczki ktore uciales ??

skleiłem kropelka rulezzzz :)) wygladaja jak orginalne płyta lekko zakurzona :))) czyli wyjeta prosto z kompa . ciekawe jak z tym serwisem bedzie sram po portkach bo nie mam kasy na nową . ehhhh dziewczna mnie zabije jak jej powiem ze znów musze kupic plyte to mnie zatłucze:))) hehhe a powaznie jak to sie odbywa z serwisami (wiem ze w kazdym punkcie jest inaczej ale srednio??????/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja wysylalem to kolega kazal wziac paleczke do uszu i pedzelek i do blydko zeby nie bylo sladow takich jak mi sie porobily od kozystania z wc poznac mozna bylo ze woda w okolicy a tak poza tym to te koleczki trzumaja sie ?? zeby nie bylo ze w nia puknal i odpadnie radiator mysle ze jak nie bedzie zadnych uszkodzen fizycznych to bedzie dobrze i licze na to ze nie beda przy czipsecie grzebac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...