||Brydźo|| Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Witam. Mam Problem Z Zainstalowaniem XP Na Kompie Kolegi, Wyskakuje Błąd Że Nie Wykrywa Dysku, Więc Z FDD Instaluje Stery Do Tegoż Dysku 80g SATA. (Frimy Nie Znam, Bo Kolega Nie Wie Co Ma A Polmby Zerwać Nie Moge) Gdy Wgram Stery To Niby Coś Tam Wykryło Następuje Analizowanie I Analizuje... Analizuje...Analizuje... I Tak Dalej... Pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inz69 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 witam ! ja na poczatku tez mialem problem z dyskiem sata niby nowoczesne szybkie dyski a tu co trzeba je instalowac z dyskietki troche snmieszne, apropo twojego proble to nasuwaja mi sie takowe mysli 1) koniecznie sprawdz czy sa dobre steroniki pod ta plyte co ma twoj kolega 2) sprawdz dyskietke czy wszystko z nia ok 3) dzwon do firmy co za sprzet siedzi w tym kompie i niech ci powiedza o co chodzi albo niech sami to zrobia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 witam ! ja na poczatku tez mialem problem z dyskiem sata niby nowoczesne szybkie dyski a tu co trzeba je instalowac z dyskietki troche snmieszne, apropo twojego proble to nasuwaja mi sie takowe mysli 1) koniecznie sprawdz czy sa dobre steroniki pod ta plyte co ma twoj kolega 2) sprawdz dyskietke czy wszystko z nia ok 3) dzwon do firmy co za sprzet siedzi w tym kompie i niech ci powiedza o co chodzi albo niech sami to zrobia 1387033[/snapback] hehehe nie no stary rozwaliles mnie..a co ma nowoczesnosc dysku do ZASOBU sterownikow Windowsa XP???? przeciez bios widzi dysk, a ze system nie widzi..Jesli zmienisz na Longhorna to pewnie nie bedzie trzeba instalowac zadnych sterow do SATA...to wlasnie dyski są ZA nowoczesne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Dobre płyty z reguły mają tak "zorganizowany" bios i dostęp systemu do niego ze zadne dyskietki nie sa potrzebne.Jesli jednak masz tutaj kłopot - sprawdż czy przypadkiem płyta nie ma kontrolera RAID - zdarzyło mi się juz bowiem mieć problem na płycie EPOX z RAIDem pomogło mieszanie w biosie i ustawienie odpowiedniego startu - przed tą operacją bios nie widział dysku za to widział go bios RAIDa co spowodowało małe kłopoty.Potem wystarczyła dyskietka z płyty (była konieczna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...