Skocz do zawartości
slasher

Wirusy Pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pewien problem otóż wracam dzisiaj ze szkoły w dobrum humorze ale zaraz się go pozbyłem,gdyż po wejściu do domu brat mówi patrz co się z komputerem stało sprawa wyglądała tak czerwone tło na pulpicie z jakimiś linkami pośrodku wszystkie ikony z pulpitu znikły(są w katalogu documents & settings czy jak to tam się pisze) i sporawo złowrogich procesów,IE działał ale miał dziwną strone startową i po jakimś czasie się wyłączał,Firefox działał jak powinien.... pokolei odpaliłem nortona 2k5 potem zacząłem ręcznie usuwać podejżane pliki odpalające się po włączeniu systemu i dziwne pozycje w dodaj/usuń programy i przejechałem go ad-awarem personal większość problemów usunąłem ale.... pozostało kilka problemów :

1.jak przywrócić stare pliki na pulpit teraz są tylko podstawowe

2.Jeden z tych wirusów "wyłączył" mi prawy przycisk myszy i nie moge dostaś się do menu kontekstowego(czy jak to tam się nazywa)(wszystko inne moge nim pobić tylko dostać się do tego menu na ikonach i pulpicie nie moge.... ) nawet przez klawisz na klawiaturze...

Z góry dziękuje za pomoc...

Pozdrawiam Sl4sh3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruhom w trybie awaryjnym i wtedy włoncz antywiar poniewasz niekture wirusy so ładowane z WINDOWSEM podczas autostartu i zaden antywir ci ih nie usunie standardowo dlatego tsza w trybie awaryjnym

Co do ikon to zalezy czy je wgrywałes z programyu to wgraj jeszcze raz

""start\Ustawienia\Panel sterowania\Ekran\Efekty""

tu zmieniasz rencznie ikony

jakby co to GG 1129235 :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruhom w trybie awaryjnym i wtedy włoncz antywiar poniewasz niekture wirusy so ładowane z WINDOWSEM podczas autostartu i zaden antywir ci ih nie usunie standardowo dlatego tsza w trybie awaryjnym

Co do ikon to zalezy czy je wgrywałes z programyu to wgraj jeszcze raz

""start\Ustawienia\Panel sterowania\Ekran\Efekty""

tu zmieniasz rencznie ikony

jakby co to GG 1129235 :mur:

1388994[/snapback]

czlowieku.. chyba ktos po to wymyslil "sprawdz pisownie" na tym forum zeby to uzywac :|

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi