bodziu8 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Tak jak w temacie, chciałbym sie pozbyć tego boxa bo za bardzo hałąsuje i kupić jakiegoś pentagrama chyba.... temperatura na procu czsem bez overclokingu dichodziła mi do 65 stopni.... A i może jeszcze coś do obudowy takiego cichego. Nie jestem miłośnikiem podkręcania a raczej cichego chłodzenia. P.S. Zadnej wody azotu ict NIE CHCE. A mojego Athlonka może bym i trochę podkręcił, bo jeszcze tego nie robiłem (nie było potrzeby).... Wiem że takich tematów to sa pewnie dziesiątki, ale wiecie rynek coolerów ciągle się rozwija, a i jeszcze jedno żeby nie był za rozłożysty, bo mi sie obok zasiłki nie zmieści :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 hmm moze pentagram 100 Al+ - cena okolo 50 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Jak mówisz i tym: http://www.sklepwgk.pl/prod.php?id=FZQV100AlP To na 100% się nie zmieści: Płyta KT4V! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Polecam Arctic Cooling Copper Silent 2 (2L - na niebiesko świeci) + lekka polerka + pasta Arctic Silver 5 + otwór w obudowie na wysokości proca + Arctic Fan Pro TC wyciągający na tył obudowy. Na standardowym takcie procesora w spoczynku po tych wszystkich zabiegach zszedłem z 60st na 40st :D Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stroos83 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Ja u siebie na takim Athlonie zalozylem PEntagram jak ponizej: http://www.pentagram.pl/produkty_new/szcze...ache=1113325062 Jest jednak troche mniejszy od wersji przedmowcy (mam wersje Al, nie AlCu) i u mnie pomimo ze na samej gorzej plyty takze jest socket to radiatorek pasuje jak ulal i ma z 2-3 centrymetry luzu do zasilacza. A chlodzi o niebo lepiej od tego co byl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Szkoda pieniążków na pentagramy. Proponuję Ci albo Wishper Rocka IV albo Arctic Cooling Copper Silent 2 (samoistna regulacja wiatraka). Do tedo wyrównanie i polerka + dobra pasta. Bratu złożżyłem kompa na KT4V, AXP 1800+. OC (narazie za małe napięcie 1,6V kiedyś zrobię drut moda i wycisnę 12,5x170-174) na 2000 MHz (167x 12) i ma Wishper Rocka IV po prcach z papierem ściernym i AS Ceramique. Temp w seti@home ok 48*C. Narazie tylko zasiłka wprawia w ruch powietrze, więc jest jeszcze na czym zbić temp. Whisper'a kupiłem za jakieś 35 zł z allegro, a wiatrak nadmiernie nie hałasuje. Jak się Chieftek 360 W rozkręci na max'a (niecałe 2000 rpm) to są na tym samym poziomie głośności. Bratu to nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Jest juz kilka takich tematów - wystarczyło poszukać... Spóbuj następnym razem... A rynek w granicach 60zł sie nie rozwija za szybko... :P Polecam: Tani (40zł!!!) i miedziany + heatpipe'y -> Link Lub cos mniej spektakularnego i droższego ;] -> Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Czyli jak juz coś kupię to muszę polerować... dziwne? Mechl!k czy ten: Tani (40zł!!!) i miedziany + heatpipe'y -> Link mogę kupić w Czechach, bo w tym albo w przyszłym tygodniu będę w Ostravie, a gość na aukcji pisze , że to ich produkcja(może będzie tanio i pewniej niz na Allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Czyli jak juz coś kupię to muszę polerować... dziwne? Za tą cenę nproducenci niestety nie polerują na lustro. Tani (40zł!!!) i miedziany + heatpipe'y -> Link Zauważ, że na tym radiatorze "siedzi" wyjec (3tys. obr.) i do tego niezbyt wydajny (14 CFM). Ja Ci proponowałem coś takiego: Arctic mogę kupić w Czechach, bo w tym albo w przyszłym tygodniu będę w Ostravie, a gość na aukcji pisze , że to ich produkcja(może będzie tanio i pewniej niz na Allegro? To nie czeska produkcja tylko dystrybutor czeski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Dzięki. Mój boxowy kręci się 4400 obrotów. I tak sobie pomyślałem, żeby mu zmienić mnożnik tak na 2000+ żeby chociaż chodził, to może do obudowy jakiś wiatraczek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zauważ, że na tym radiatorze "siedzi" wyjec (3tys. obr.) i do tego niezbyt wydajny (14 CFM). Ja Ci proponowałem coś takiego: 1386210[/snapback]Nie zauwazyłem ze autor chciał coś cichego... Sam kupiłem ten cooler wiec jak go dostane to zapodam info o głosnosci.. Ale zauważ ze jednak miedz to miedz... Wydajnoscia przebije tego Arctica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ten mały wiatrak nie jest wyjcem. A to dlatego, że ma średnie obroty. Jak by miał 6 tyś. lub 5 tyś. to by wtedy wył. A tak kręci się 3 tyś. i ma niski przepływ. Proponuję dokupić wiatrak 80x80 zrobić przejście lub je kupić i dopiero będzie cicho i wydajnie. Oczywiście wyrównanie i polerka tylko pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Brałem udział w aukcji -> Link Dostałem dzisiaj paczke z coolerem... Zakupiłem do 12.04 o godzinie 21. A dzisiaj (14.04) od rana juz lezała u mnie w domu... Wszystko ładnie opakowane, zadnych zastrzeżen.. W srodku - gwarancja, cooler w oryginalnym boxie + pasta. Spod zaklejony specjalna tasma - przed rysaniem. Mimo że nie jest to idealne lustro - ale lustro jest ;] Za cene 40zł - takie lustro mi odpowiada... Podłaczam do kompa - i fuck.. mysle nie działa... Ale działa ;] tylko nie słysze bo wentyl jest cichy.. :] Nie podłaczałem go na CPU - dlatego nie zapodam temp.. Zakładam go na grafe 8) Jednak za taka cene -> POLECAM!!! ;] Jezeli ktos bedzie chciał to moge zrobic fotki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolife Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 albo pentagrama 92 albo arctic tc-na pewno będzie cicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...