teuton Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Hejka, Prosze wszystkich z dużymi głowami o porady. Jestem podłączony do sieci Aster. Planuje zakup routerka z firewallem sprzętowym do sieci domowej, który spełniałby nastepujące kryteria: - stabilna współpraca z modemami Aster - rozdział łącza na 3 kompy w domu - bardzo rozbudowany firewall - bardzo rozbudowane logi routera i firewalla. Szczerze mówiąc bardziej zależy mi na firewallu. Pod pojęciem "bardzo rozbudowany" rozumiem coś lepszego niż firewalle softwarowe, takie jak Sygate, Kerio, Norton, Zone...itp. , tzn filtrowanie nie tylko po IP, portach i protokołach, ale także kontrola każdego pakietu na niskim poziomie (np. filtrowanie zawartości poszczególnych pól pakietu). Wiem, że takie możliwości mają tylko zaawansowane rozwiązania korporacyjne, ale może znajdzie się coś podobnego w cenie do 1000 PLN. Myślałem o: - D-Link DFL-200 - Linksys BEFSX41 - Asmax BR 704n+ . , ale firewalle tam zainstalowane nie zbyt rozbudowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...