Skocz do zawartości
erbs

Sprzęganie modemów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś słyszał o tym lub sprzęgał modemy. Chciałbym wiedzieć czy to się opłaca i jak to zrobić. Będę wdzięczny za informacje. Pozdro.

Skąd o tym wiem: Gdzieś kiedyś w starym windowsie przeczytałem i mi sie przypomniało, więc chciałbym się czegoś więcej o tym dowiedzieć i czy transfery rzeczywiście się podniosą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi ci o MPPP (Multilink PPP)? Jeżeli tak, to ja mam tak zrobione (tyle że na ISDN, ale zasada jest taka sama dla konwenconalnych modemów).

Po pierwsze musi być wsparcie ze strony providera (ze strony admina to banał, ale trza ich zmusić :lol: ). Wtedy dransfery podniosą sie 2x czyli będziesz miał teoretycznie 2X56.

Jeżeli nie ma wsparcia ze strony providera, to transfery podniosą się tak: 56+56 - czyli bedziesz mógł ssać 2 pliki z predkościa 56 każdy. Musialbyś też doinstalować program do load-balancing - czyli rozdzielania transmisji na modemy (jeden ciagnie grafike, drugi text z www a potem grafike).

I pamiętaj o podwójnej opłacie za połączenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś słyszał o tym lub sprzęgał modemy. Chciałbym wiedzieć czy to się opłaca i jak to zrobić. Będę wdzięczny za informacje. Pozdro.

Skąd o tym wiem: Gdzieś kiedyś w starym windowsie przeczytałem i mi sie przypomniało, więc chciałbym się czegoś więcej o tym dowiedzieć i czy transfery rzeczywiście się podniosą.

DO tego potrzeba dwoch linii telefonicznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwóch?? EEE to lipa myślalem ze na jednej sie da.

Niby jak chcesz to zrobic? na jednej linii masz pecemeke? Jakbys mial nawet to ci nic nie da, bo PCM rozdziela sygnal na kilka lini i modem na takiej PCM to porazka jakies 3600kb/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy umnie takie "dublowanie" prędkoci było by możliwe???

Łšcze się przez EL-net i płace co w stylu abonamentu czyli mam połšczenie modemowe ale płace 200zł mies nie zależnie od tego ile surfuje czyli mogę w cišgu miesišca surfować 5 minut i zpłace 200zł ale mogę surfować 190godz miesięcznie a i tak zapłacę 200zł (wiecie o co chodz nie :D) i tak się zastanawiam czy mugłbym zrobić co takiego płacšc tyle samo czyli 200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre... tylko ze tak sie niestety nie da :( To aż żal patrzeć za okno, bo po drugiej stronie ulicy jest łącze 2Mbit'y, ale ja mam tylko linię telefoniczną doprowadzoną do domu. Ale lepszy rydz niż nic.

Ehhh ta młodzież.... zero inwencji... zimą 41 roku dałoby się tam skrętkę. A jak ulica za szeroka to choćby dwie karty WLAN (na Allegro widzialem po 200 zł sztuka jakies 2 miechy temu nowe droższe). Dammit nawet bluetooth accespiont adłby radę!!!!

Co za młodzież....

Przepraszam nie wzięłem dzisiaj moich psychotropów :lol::lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...