Skocz do zawartości
skonec

Silencer 5 Na Sapphire X800xl Pci-ex

Rekomendowane odpowiedzi

Skonec podziel się sowimi spostrzeżeniami co do Silencera 5 na x800xl, jakie temperaturki masz teraz, a jakie sprzed instalacji. Napisz jeszcze czy jest głośny, czy cichy i jak masz aparat cyfrowy to zarzuć na forum jakieś fotki

A tu masz link do tematu o kartach z serii X800xl tam napisz swoje spostrzeżenia:)

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=101043&st=480

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonec podziel się sowimi spostrzeżeniami co do Silencera 5 na x800xl, jakie temperaturki masz teraz, a jakie sprzed instalacji. Napisz jeszcze czy jest głośny, czy cichy i jak masz aparat cyfrowy to zarzuć na forum jakieś fotki

A tu masz link do tematu o kartach z serii X800xl tam napisz swoje spostrzeżenia:)

1391913[/snapback]

No OK, ale napisze tutaj, gdyz w podanym linku ciezko sie polapac :)

A wiec tak:

1- przede wszystkiem - moja karta Sapphire x800xl rozni sie od pokazanej w watku jak wyzej, a mianowicie

http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_453.jpg

chodzi o to za dwa kondensatorki (tak mi sie wydaje ze to tak sie nazywa- na zdjeciu przekreslone niebieska linia) mam w innym miejscu :mur: tam gdzie jest wejscie na noge od radiatorka Sil ATI5 !!

2- i aby mozna bylo zamotnowac to chlodzenie konieczne jest u mnie wypilowanie czesci miedzianej (kilka milimetrow- okolo dwoch) i wtedy mozna instalowac owe chlodzenie- miejsca na pamieci pasuja idealnie

a co do temaperatur- idle- 43,44 a w stresie jeszcze nie wiem- bede testowal pozniej, ale przy taktowaniu 440/550 temp. wynosi srednio 51/53 - wiecej nie sprawdzalem- jak sprawdze dam znac

Pozdrawiam

Skonec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi