Skocz do zawartości
_Pete_

Arctic Cooling Freezer 7

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem dorzucić trochę info o AC Freezer 7. Właśnie dziś go założyłem. Wcześniej miałem boxowy wiatrak. Temperatura w idle spadła mi o około 10 stopni na moim P4 3.0. W Windzie mam teraz 41-45 stopni. Na boksie było 53. Zaraz po starcie w biosie miałem 70 stopni na boksie (płyta MSI neo3). Na Freezerze 7 po starcie miałem 45 stopni. Wiatrak jest bardzo cichy w porównaniu do boxowego. Muszę dodać, że obudowę mam zwykłą - stary Codegen midi z jednym 80mm Evercoolem z tyłu. Obudowa stoi blisko ściany. W pokoju jest jakieś 25 stopni. Freezer dmucha do tyłu na Evershita, który wyciąga powietrze do tyłu. Na procek nałożyłem pastę dołączoną do AC Freezera. Nałożyłem na prawdę cienką warstwę palcem na całą powierzchnię proca. Montaż kulera to bajka - cztery pstryknięcia dowolnym palcem and you're ready to go.

Uważam, że jeśli ktoś chce porządną alternatywę dla boxowego intelowskiego badziewia to jest to idealny zakup. Nie jest zbyt drogi, a jest wydajny, cichy i mam nadzieję trwały - ceramiczne łożysko.

---------------------------------------------------------------------------------------------

P4 3.0 Prescott, LGA 775, Msi Neo3, 1gb Kingston w du(p)alu, Radek 9700, Chieftec 360w, trochę dysków, jakieś napędy optyczne, Audigy2 itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi