kardas Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 aparat a75, niedawno wrocil z gwary (pojawil sie jeden hot pixel), w karcie napisali "kompensacja matrycy pikseli- naprawiono" piksel znikl, ale czy ktos spotkals sie z takim terminem i co "to" robi z matryca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Prawdopodobnie zapisanie w firmware aparatu, żeby omijał ten pixel (interpolacja sąsiednich). Tak sądzę, u mnie taka opcja jest w menu dostępna. Chodzi o to, że matryce często mają złe pixele, ale po interpolacji w ogóle tego nie widać :-P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 z tego co pogrzebalem w necie to wydaje mi sie, ze masz racje, bo dostalem kilka podobnych odpowiedzi np: Nie wiem czy się nie mylę, ale chodzi tu prawdopodobnie o takie zamapowanie pikseli na matrycy, żeby aparat nie reagował na wartość tego uszkodzonego piksela, a w zamian podstawiał średnią wartość pikseli sąsiadujących. Rozumiesz? Uszkodzone miejsce matrycy (piksel) zostało wyłączone i w jego miejsce obliczana jest wartość średnia z pikseli sąsiadujących. Tak mi się wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ach, to ty taki chytry, znał już odpowiedź, ale chciał usłyszeć jeszcze jedną :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) co dwie odpowiedzi to nie jedna, hiehie :D dobra, koniec OT wyjasnione Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Kompensacja czyli minimalizacja strat ;). Kto wie ile pikseli tak zinterpolowali :):>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 no raczej ten jeden, ktory nawalil jakiejs roznicy w jakosci fotek nie wyczuwam, wiec jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...