Skocz do zawartości
pc1

Prosze o komentarz wynikow 3DMARK 2001 SE...

Rekomendowane odpowiedzi

1243 - przy konfiguracji jak w podpisie. Czy to za malo ? Co mozna zrobic zeby to poprawic?

Acha pamiec to DDR 256 MHz - Czy zmiana jej na 333 MHz moze cos zmienic przy tym procesorze?

Zmien grafe na jakas normalna, punkty poleca w gore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1243 - przy konfiguracji jak w podpisie. Czy to za malo ? Co mozna zrobic zeby to poprawic?

Acha pamiec to DDR 256 MHz - Czy zmiana jej na 333 MHz moze cos zmienic przy tym procesorze?

?? Ja na Celku 1.2GHz, Rivie TNT2 Ultra i 512MB SDRAM mam 1600 punktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? Ja na Celku 1.2GHz, Rivie TNT2 Ultra i 512MB SDRAM mam 1600 punktów.

Nawet ja na 2xVoodoo2 mam coś koło 1500 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje krzywe oko to mas zo dużo za mało, powinieneś mieć gdzieś 2800 to tyle ile podajesz to ja miałem na Voodoo3 3000 i procku jak w knfigu. A le może masz bubla tego mx'a z ograniczoną szyną pamięci czy cóś, (coś jak mx-200)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku ja na swoim celko 1700 i gf2mx mialem niecale 3400

czys Ty do nas dobrze wynik spisal ?? jezeli tak to wez systema przinstaluj jakies porzadne stery wrzuc

i kto Cie namowil na celak wilme 128Kb cache'u paranoja a nie procesor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Duronie 1000@1200 i GF256 SDR mialem okolo 2900, na Athlonie XP 1600+ i tej samej karcie mialem http://service.madonion.com/compare?2k1=4690583

Na Duronie 900Mhz i GF256 SDR mialem wiecej niz ty http://service.madonion.com/compare?2k1=1176979

Cos tu strasznie Ci spowalnia, wychodzi na to, ze grafika jest kiszka (pewno GF2MX 400, ale jakas made in garaz szwagra w Hong-Kongu z 64-bitowa magistrala)

Pozycz od kogos jakiegos normalnego MX i sprawdz ile bedzie

:)

Zycze pozytwnego rozwiazania tegoz problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no stary tyle ci powiem masz chyba cos nie tak skonfigurowano bo powinienes miec jakies 2700 punktow, moze masz antyaliasing wlaczony albo filtrowanie anizotropowe lub stery do plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy twojej konfiguracji, jeszcze 2 miesiące temu miałem ponad 2400 pkt. Sprawdź w biosie czy masz wszystko dobrze ustawione, przydziel więcej pamięci RAM do AGP (najlepiej 128 lub więcej). A co do zmiany DDR na 333 to dobry zakup, no i oczywiście przybędzie w 3Dmarku kilka pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra: sterowniki mam jak najbardziej aktualne (Detonator, bios, itp.)

Karta to PROLINK GF2 MX-400 (przynajmniej taka win wykrywa)

Tego 3D marka zapuscilem z ustawieniami takimi jak sa po instalacji - nic nie zmienialem - ale to pewnie nie ma znaczenia

W biosie ustawilem AGP *4 cache itp wiec chyba to tez nie jest problemem

Co wy na to?

Płyta główna to ASUS P4S533 - dobrze oceniana, wiec nie to jest problemem - procesor tez nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc boję sięże jest tak jak sugerowano wcześniej - masz tak zwaną "MX 400" z 64 bitową magistralą pamięci - wtedy nic prócz wymiany karty na rozsądniejsząnie pomoże - i taki zakup bym Ci sugerował - zmiana ramów na 333 nie da Ci takiego wzrostu jak zmiana karty ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...