Gustaf Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Witam Przegladalem sobie wlasnie to forum szukajac jakis dobrych i niedrogich pamiatek, kiedy zawiesil sie komp. I niestety po resecie nie pokazuje zadnych oznak zycia. Na tych diodach diagnostycznych jest caly czas C1. Nie sa to napewno pamieci bo te sprawdzilem juz u kumpla. Procek tez juz inny wsadzalem i [gluteus maximus] - to samo... Czy plyta juz umarla, czy moze da sie ja jeszcze uratowac (gwarancja wygasla 2 tyg temu)... Moze ktos wie co moglo w niej pasc, albo ktos juz mial podobny problem, niech sie podzieli wiadomosciami... Ech i jak tu przegladac sobie w spokoju tweaka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Clear Cmos robiłeś :>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 jak mobo nie wstaje samo to zapewno bios padl zobacz czy samo mobo wstaje bez niczego na jakims sprawnym psu btw problem przerabiany 1o^xx razy :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 cytat z ksiazeczki do tej plytki: C1 - detect memory - auto-detection of DRAM size, type and ECC - auto-detection of L2 cache (cocket 7 or below) a co to znaczy to nie pytaj :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 cytat z ksiazeczki do tej plytki: C1 - detect memory - auto-detection of DRAM size, type and ECC - auto-detection of L2 cache (cocket 7 or below) a co to znaczy to nie pytaj :wink: 1391225[/snapback] Nie no nie robcie ze mnie retarda :) Clear cmos to była pierwsza rzecz jaka zrobilem. Pamiatki sprawdzalem, plyta bez niczego tez probowalem odpalic i nic :cry: Wyjalem baterie na cala noc i teraz jak wlaczam dochodzi do cyfry 26, albo 25. Czasami nawet wlacza sie monitor, ktory pokazuje tylko czarny obraz i od razu zwiecha. Chyba juz nic sie nie da zrobic :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no Panie. u mnie tez ostatnio padl 8rda (bez plusa) i tez bylo C1 ... popgladaj dokladnie kondensatory oboj procka i obok pamieci .. mi tamte wylaly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...