Qlawy Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Mam taki problem ze moja piekna płyta nie posiada blokady cześtotliwości APG/PCI a mój proc sie na niej ze tak powiem marnuje. Spokojnie chodziłby na FSB 200 ale ... razem z FSB idzie w góre też PCI/AGP i z tym własnie zwiazane jest moje pytanko. Jaka jest bezpieczna granica tych cześtotliwośći.... A takie drugie pytanko przy okazji to jak ustawic za pomocą drut moda mnożnik X12.5 (ew. x12) bo na X13 i zapuszczeniu na 166 (zmienione swtichem) komp nie wstaje nawet po zwiekszeniu napiecia ... oczywiscie nie moge zmieniać mnożnika w biosie :/ (zakichany gigabyte) :mur: Z góry dzieki za odpowiedzi PS. Oczywiście szukałem odp na moje pytanko ale nigdzie nie znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 bezpiecznej granicy nie da sie okreslić... sam rowniez nie mam blokady pci/agp i to jest rózne... np biorąc 191x12 wstaje i daje to 2300Mhz ale juz 184x12.5 nie wstanie za Chiny ludowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 no dobra ale w takim razie jak drutem ustawić mnożnik X12 albo x12.5 ? No i ofc jak ktoś jeszcze ma zadanie na temat tej granicy to prosze o wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 z granicą przede wszystkim PCI - zazwyczaj coś wywala się wcześniej niż grafka na AGP - jest najróżniej,, dużo zależy od płyty, każdy ma swój typ i swoje doświadczenia, z moich wynika że np na solteku @ KT133 i starym seagacie 20gb/5400 przy pci >35MHz miałem uwalony sektor rozruchowy, na KHA+ przy pci ~37 było okej,, KHA ponoć można dojechać do PCI ~50MHz, widziałem z tego scr i dokonał tego ktoś od nas z forum,, Z pci jest tak, że tutaj kwestią jest co wyłoży siępierwsze, na pci masz wszystko tj lan, snd, ata itd, objawy bywają różne a najmniej wesoły to utrata danych z hdd lub uszkodzenie czegoś po dłuższej pracy na wyższym PCI,,,, ogólnie lepiej nie szaleć, sprawdzisz sam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 mi sprawnie dzialalo z 37 mhz pci. Dzialalo tez wyzej. Na starym celeshicie mialem nawet 41 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ja mam sprzet jak w opisie wiec podobna plyte do twojego i dalej niz 190 fsb czyli umnie 38 na pci nie pojedzie bo sie natychmiast wywala poprostu na momencie je@#$^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...