Skocz do zawartości
Alicja*

Problem Z Modyfikowaną Partycją

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Do zmiany wielkości partycji użyłam Norton Partition Magic 8. Podczas tej operacji powyższy program nagle się "zatrzymał".Czekałam 2godz i zdecydowałam się na anulowanie operacji. Teraz kiedy próbuję otworzyć jakiś katalog na tej partycji pokazuje mi się informacja:

" F:/Programy nie jest dostępny. Plik lub katalogi jest uszkodzony bądź nieczytelny."

Kiedy próbuję naprawić partycję z programu Norton Partition Magic wyświetla mi:

"Eroor 1508. Bad directory buffer signature."

Czy mogę jakoś odczytać te dane, chociaż część uratować?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EasyRecovery™ Professional is the complete solution for your data $$

$$ recovery, file repair, and disk diagnostic needs. It includes all of $$

$$ the EasyRecovery Data Recovery™ and EasyRecovery FileRepair™ features $$

$$ and benefits, plus superior disk diagnostics including Ontrack Data $$

$$ Advisor®, and advanced data recovery capabilities and options. EasyRecovery Pro v6.04. Polecam program do ratowania danych. Jak chcesz to ci moge wyslac daj tylko namiar. Sam z niego korzystalekm kiedys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to jest najlepszy program do doczytu uszkodzonych danych albo naprawy partycji i rzeczy z tym związanych?

Nie znam się, ale większość programów odczytuje dane skasowane, a mój przypadek chyba jest bardziej skomplikowany bo w grę wchodzi uszkodzenie danych przez program do zarządzania partycjami.

Nigdy nie korzystałam z tego typu oprogramowania.

Poprostu jestem załamana i nie wiem co robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i radze jeszcze przed zmiana partycji zrobić defragmentacje dysków .... co by bałagan w sektorach posprzątac .... mogło sie zdarzyć ze katalog który próbujesz otworzyć po cześci znalazł sie nie tam gdzie systemowi sie wydaje .... odzyskaj dane programem o którym mówi males66, potem zrób defragmentacje dysku na którym chcesz wykonac jakieś tam operacje i dopiero zacznij je wykonywać ... powinno zadziałać ...

życze powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze jeszcze jedno dodam z wlasnego doswiadczenia. Mam partycje 29 giga, ktora miala zajete 25giga. Na ym samym dysku mialem inna partycje 2giga. Chcialem dodac do partycji 29giga to 2giga. Ale W zwiazku z tym ze byla owa partycja byla zawalona i wolnego bylo tylko 4 giga to komp dodawal mi to 2 giga ze 4h. Nie dokonuj zmian na partycji ktora jest zapelniona po maxie. To taka rada. Bo niewiadomo ile bedzie trwalo. pozdr

Dysk|                        \/---------------------------------------------|--------||                       29giga                      |2giga   ||--------------------------------------------|---------|             /\                                            /\parycja A|                                             |                                                      partycjaB
:D Edytowane przez males66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi