Alicja* Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Witam! Do zmiany wielkości partycji użyłam Norton Partition Magic 8. Podczas tej operacji powyższy program nagle się "zatrzymał".Czekałam 2godz i zdecydowałam się na anulowanie operacji. Teraz kiedy próbuję otworzyć jakiś katalog na tej partycji pokazuje mi się informacja: " F:/Programy nie jest dostępny. Plik lub katalogi jest uszkodzony bądź nieczytelny." Kiedy próbuję naprawić partycję z programu Norton Partition Magic wyświetla mi: "Eroor 1508. Bad directory buffer signature." Czy mogę jakoś odczytać te dane, chociaż część uratować? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 EasyRecovery™ Professional is the complete solution for your data $$ $$ recovery, file repair, and disk diagnostic needs. It includes all of $$ $$ the EasyRecovery Data Recovery™ and EasyRecovery FileRepair™ features $$ $$ and benefits, plus superior disk diagnostics including Ontrack Data $$ $$ Advisor®, and advanced data recovery capabilities and options. EasyRecovery Pro v6.04. Polecam program do ratowania danych. Jak chcesz to ci moge wyslac daj tylko namiar. Sam z niego korzystalekm kiedys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja* Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Czy to jest najlepszy program do doczytu uszkodzonych danych albo naprawy partycji i rzeczy z tym związanych? Nie znam się, ale większość programów odczytuje dane skasowane, a mój przypadek chyba jest bardziej skomplikowany bo w grę wchodzi uszkodzenie danych przez program do zarządzania partycjami. Nigdy nie korzystałam z tego typu oprogramowania. Poprostu jestem załamana i nie wiem co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no to mowie ze dobry program do odzyskiwania uszkodzonych danych. Ja kiedys tym programem odzyskalem dane. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 i radze jeszcze przed zmiana partycji zrobić defragmentacje dysków .... co by bałagan w sektorach posprzątac .... mogło sie zdarzyć ze katalog który próbujesz otworzyć po cześci znalazł sie nie tam gdzie systemowi sie wydaje .... odzyskaj dane programem o którym mówi males66, potem zrób defragmentacje dysku na którym chcesz wykonac jakieś tam operacje i dopiero zacznij je wykonywać ... powinno zadziałać ... życze powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) to moze jeszcze jedno dodam z wlasnego doswiadczenia. Mam partycje 29 giga, ktora miala zajete 25giga. Na ym samym dysku mialem inna partycje 2giga. Chcialem dodac do partycji 29giga to 2giga. Ale W zwiazku z tym ze byla owa partycja byla zawalona i wolnego bylo tylko 4 giga to komp dodawal mi to 2 giga ze 4h. Nie dokonuj zmian na partycji ktora jest zapelniona po maxie. To taka rada. Bo niewiadomo ile bedzie trwalo. pozdr Dysk| \/---------------------------------------------|--------|| 29giga |2giga ||--------------------------------------------|---------| /\ /\parycja A| | partycjaB :D Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...