Skocz do zawartości
Lajne

R9800 Sie Spalił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Posiadam Sapphire 9800 128mb 256bit od około 5 miesięcy, dzisiaj podczas gry zaczeły pojawiać się jakieś paski, w windowsie to samo, na pulpicie zbytnio nic nie widać, ale np. ikonki gadu-gadu mają jakieś fiolotowe obramowania, przy kursorze czasami pojawia się czarna kreska, przy uruchamianiu komputera w biose jest "czerwono" .... Odłączyłem karta na kilkanaście min, zchłodziłą się i dalej to samo.

Prosze o pomoc, czy jest szansa na efektywną naprawe ? (zostąło jakieś 15 miesięcy gwarancji) pozdrawiam i dziękuje :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co ja mam to są artefakty ? :o bo jakoś u mnie to troszke inaczej wygląda:

Windows:

-ikonka gadu-gadu z jakimś dziwnym obramowaniu

-przy wpisywaniu coś do pola teksowego (np. w gadu, gadu, forum) pojawia się czarna kreska przy kursorze

- na białym tle występują 3 duże kolumny (szerokie na jakieś 5cm) lekko pomarańczowe-prześwitują.

Poza Windowsiem:

- przy właczaniu komputera podczas pojawiania się informacji o komputerze występują różne czerwone ramki (zamiast białych, w przypadku mojego biosu)

- logo Windowsa XP z kilkoma kwadracikami: czerwonymi i niebieskimi

W Grze: W miejsach kolum, o których napisałem niżej rozjeżdza się obraz (piksele, paski migoczące)

Dodam, że przy standardowych sterownikach zainstalowany przez WinXP wszystko jest normalnie, ale prawdopodobnie dlatego, że są to pewnie zajefiście stare stery, nie obsługujące różnego rodzaju efektów.

sam nie wiem, czy to są te "artefakty"

nie wiem też dlaczego mam 24m gwarancji, gdy inni koledzy mają 12.... kupiłem na giełdzie komp, niby normalny sklep tam sprzedaje...

Moja gwarancja wygląda tak:

żadnego regulaminu, a jedynie:

Serwis: UL. Igańska 22 tel xxxx megakom@wp.pl

Warszawa data xxx

Nazwa produktu, nr ser, okres g (24mc) uwagi

Podpis sprzedawcy + pieczątka: Megacom Ul. Grochowska 278 lok. 12 Warszawa NIP Region

Troszke się rozpisałem :-P Co o tym sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np w tym, że ten serwis może nie istnieć ? jesteś zjefiście miły...

1395556[/snapback]

To nie kumam, jak kupujesz grafę skoro nie wiesz czy istnieje serwis? :mur: A zadzwoniłeś chociarz albo podszedłeś? Głupota niby nie boli, ale w tym przypadku :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi