Skocz do zawartości
darnok

Problem Z Kompem !

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

moj sprzet to : amd duron 650mhz, riva tnt 2 pro 32 mb, 256 sdram 133, plyta glowna VIA 663as/663as pro.

moj problem przedstawia sie nastepujaco : komputer sie zawiesza - poprostu wszystko staje nic nie moge zrobic, cd rom nie odpowiada, mysz sie nie rusza, ctr+alt+del rowniez nie dziala, pomaga tylko reset. komp zawieszal mi sie od poczatku kupienia (kupilem jako zestaw) niestety sprawa gwarancji jest juz zamknieta. sterowniki instalowalem w kolejnosci : stery do MB, direct x 8.0, nvidia 29.42, audio, modem i reszta... . komp zawiesza sie podczas sluchania muzy, siedzenia na gadu, w grach, doslownie we wszystkim, raz rzadziej raz co uruchomienie kompa. mam system win 98 se, na xp sie prawie wogole nie zawiesza ale chodzi o wiele gorzej niz na 98, np odczuwam znaczny spadem fps w counter-strike'u :( w czym moze tkwic problem? nie podkrecalem ani proca ani karty. fsb mam 100, ustawienie fsb ramu na 100 czy 133 nie robi roznicy w kazdej opcji sie zawiesza :/ kosci mam 133. jak ktos wie co moze mu dolegac to prosze o jakies porady. pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc

Edytowane przez darnok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99% jest to wina systemu Windows 98, który to delikatnie mówiąc jest tylko szkieletem systemu i trzeba do niego doinstalowywać różne rzeczy: sterowniki itp. Logiczne jest że twój "komputer" wolniej chodzi pod Windows XP bo już sam system go zabija :lol: !!! Ale lepiej zainstalować XP niż ciągle resteować kompa pod Win98. Akurat w twoin przypadku to nie jest wina zasilacza bo z tego co piszesz to części w twoim kompie nie są pożeraczami prądu więc problem z niewydolnością zasilacza odpada, chyba że zasilacz jest już kompletnym padłem. Ogólnie.....zainstaluj XP a 98 odstaw do LAMUSA!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi