darnok Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) witam, moj sprzet to : amd duron 650mhz, riva tnt 2 pro 32 mb, 256 sdram 133, plyta glowna VIA 663as/663as pro. moj problem przedstawia sie nastepujaco : komputer sie zawiesza - poprostu wszystko staje nic nie moge zrobic, cd rom nie odpowiada, mysz sie nie rusza, ctr+alt+del rowniez nie dziala, pomaga tylko reset. komp zawieszal mi sie od poczatku kupienia (kupilem jako zestaw) niestety sprawa gwarancji jest juz zamknieta. sterowniki instalowalem w kolejnosci : stery do MB, direct x 8.0, nvidia 29.42, audio, modem i reszta... . komp zawiesza sie podczas sluchania muzy, siedzenia na gadu, w grach, doslownie we wszystkim, raz rzadziej raz co uruchomienie kompa. mam system win 98 se, na xp sie prawie wogole nie zawiesza ale chodzi o wiele gorzej niz na 98, np odczuwam znaczny spadem fps w counter-strike'u :( w czym moze tkwic problem? nie podkrecalem ani proca ani karty. fsb mam 100, ustawienie fsb ramu na 100 czy 133 nie robi roznicy w kazdej opcji sie zawiesza :/ kosci mam 133. jak ktos wie co moze mu dolegac to prosze o jakies porady. pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez darnok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Piszesz że w xp sie nie wiesza czyli wina będzie leżećpo stronie systemu. Może jakieś łaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnok Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 zainstalowalem dostepne latki z windows update i nie pomoglo :( co to moze byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Testowałeś jakąś inną pamięć? Może być tak, że kości które masz gryzą się z płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 sprawdź pamięci memtest'em86. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MentosOvsky Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Na 99% jest to wina systemu Windows 98, który to delikatnie mówiąc jest tylko szkieletem systemu i trzeba do niego doinstalowywać różne rzeczy: sterowniki itp. Logiczne jest że twój "komputer" wolniej chodzi pod Windows XP bo już sam system go zabija :lol: !!! Ale lepiej zainstalować XP niż ciągle resteować kompa pod Win98. Akurat w twoin przypadku to nie jest wina zasilacza bo z tego co piszesz to części w twoim kompie nie są pożeraczami prądu więc problem z niewydolnością zasilacza odpada, chyba że zasilacz jest już kompletnym padłem. Ogólnie.....zainstaluj XP a 98 odstaw do LAMUSA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...