SilentMan Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam, Mam twardy dysk firmy Fujitsu o pojemności 1,58 GB, jednak jest z nim problem: Przy próbie instalacji systemu operacyjnego, instalator w pewnym momencie się zatrzymuje (próbowałem instalować już różne systemy operacyjne) i mogę sobie czekać w nieskończoność, staje na 68% postępu. Przy próbie formatowania z dyskietki startowej Windows 98 SE, postęp staje na 62% (pomimo że kontrolka aktywności dysku twardego świeci się pełnym światłem). Spróbowałem sformatować dysk na nowszym komputerze niż ten w którym pracuje, podłaczyłem dysk na second mastera, Windows XP Prof. widzi go, lecz nie da się przeglądać jego zawartości, windows zaleca format, więc daje format do trybu FAT32 i znów to samo, pasek postępu staje mniej więcej w połowie, a kontrolka aktywności dysków świeci się światłem ciągłym. Czy ktoś wie jak można sformatować ten dysk? Domyślam się że wina może tkwić w badsectorach, czy istnieje może jakiś 'formater' dysków który by zmniejszył objętość dysku o te badsectory? Jeżeli to nie badsectory, to jak sprawdzić co się z tym dyskiem dzieje? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 HDD Regenerator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 witam, - lub program Mhdd 4.2 i po funkcji F4 włącz EraseWait, ustaw czas na 350 msek. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...