Skocz do zawartości
binaural

Obraz Dvd - Linux Suse 9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam powazny problem. :mellow: Sciagnalem z ftp serwera obraz DVD dystrybucji Linux - SUSE 9/

Problem polega na tym, że chciał by to przegrać na płyty cd (dvd nagrywarki nie posiadam), ale nie wiem jak to mozna podzielic, aby pozniej zainstalowac.

Moze ktos z Was ma odpowiednie oprogramowanie, proszę podajcie mi tytuł.

Dziękuje z góry za pomoc. :-P

P.S> obraz DVD - okolo 3 GB.

post-111321-1113903059.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kiedys podobny dylemat - zalatwilem sobie mandrake'a 10 na DVD nie posiadajc napedu nawet hehe.... ale coz - pozyczylem naped i calosc plytki DVD zgralem na HDD(nie jako obraz, tylko normalnie skopiowalem).

w mandraku zawarte byly narzedzia do zrobienia dyskietki przy pomocy ktorej mozna zainstalowac system z dysku i tak mi to poszlo... a ze potem te pare giga instalki przeszkadzalo na dysku to wypalilem na kilka CD. poszperaj w tym obrazie i zobacz jaka jest struktura katalogow - mozliwe ze gdzies znajdziesz podzial pakietow na rozne plytki, a jak nie to sam dobierz wszystko tak by miescilo sie w 700mb.... tyle ze to rozwiazanie klopotliwe - bo chcac zainstalowac linuxa, za kazdym razem musisz przegrywac wszystkie CD na dysk a potem bootowac z dyskietki(jesli SuSe wogole udostepnia takie rozwiazanie). krotko mowiac sprawa nieciekawa - ale sam zes sie wpakowal - jak sciagales to przypuszczam iz byl wybor wersji dvd/cd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi