binaural Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Witam wszystkich! Mam powazny problem. :mellow: Sciagnalem z ftp serwera obraz DVD dystrybucji Linux - SUSE 9/ Problem polega na tym, że chciał by to przegrać na płyty cd (dvd nagrywarki nie posiadam), ale nie wiem jak to mozna podzielic, aby pozniej zainstalowac. Moze ktos z Was ma odpowiednie oprogramowanie, proszę podajcie mi tytuł. Dziękuje z góry za pomoc. :-P P.S> obraz DVD - okolo 3 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Wedlug mnie jest to nie wykonalne, nie mozna nagrac zawartosci obrazu dvd na plytki cd. Bylo trzeba sciagnac wersje suse na plytki cd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 mialem kiedys podobny dylemat - zalatwilem sobie mandrake'a 10 na DVD nie posiadajc napedu nawet hehe.... ale coz - pozyczylem naped i calosc plytki DVD zgralem na HDD(nie jako obraz, tylko normalnie skopiowalem). w mandraku zawarte byly narzedzia do zrobienia dyskietki przy pomocy ktorej mozna zainstalowac system z dysku i tak mi to poszlo... a ze potem te pare giga instalki przeszkadzalo na dysku to wypalilem na kilka CD. poszperaj w tym obrazie i zobacz jaka jest struktura katalogow - mozliwe ze gdzies znajdziesz podzial pakietow na rozne plytki, a jak nie to sam dobierz wszystko tak by miescilo sie w 700mb.... tyle ze to rozwiazanie klopotliwe - bo chcac zainstalowac linuxa, za kazdym razem musisz przegrywac wszystkie CD na dysk a potem bootowac z dyskietki(jesli SuSe wogole udostepnia takie rozwiazanie). krotko mowiac sprawa nieciekawa - ale sam zes sie wpakowal - jak sciagales to przypuszczam iz byl wybor wersji dvd/cd..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binaural Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 x3n "krotko mowiac sprawa nieciekawa - ale sam zes sie wpakowal - jak sciagales to przypuszczam iz byl wybor wersji dvd/cd....." - dobrze powiedziano, zgadza się/ um ... chyba bede musial odwolac sie do twojej pomocu, trudno. Dzieki wielkie!!! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...