Skocz do zawartości
Robi25

Monitor Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie Bodziu8 odnosnie tego twojego LG 1730B. Powiedz coś więcej o nim bo też zastanawiałem się nad jego kupnem ale w innym poście można znaleźć że przezentuje się gorzej od 1720 - podobno bardziej smuży. Powiedz jakie są twoje opinie o nim.

Zastanawia mnie też fenomen monitorów Hyundai. Monitorek tej firmy przy parametrach między innymi: czas odświeżania-8ms, kontrast 700, jasność 300 i reszta też niczego sobie, można znaleźć w necie już za 1150 złociszy. :huh: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do smużenia to w super strzelanki nie gram typu doom3 itp...

Natomiast co do filmów, to chodza barzo dobrze zero smużenia, w gry w które grałem ostatnio ot np Setlers DK tez wyglądaja ładnie, co do kątów to tylko patrząc z dołu to kiepskawo widać - jak to matryca TN, czyli raczej stawianie monitora na jakimś podwyższeniu odpada.

Kabielek DVI w komplecie, oczy mnie przynajmniej nie bolą, monitor mam od 1 marca i jak na razie zero pikseli..., co tu jeszcze... podświetlenie typowe dla matryc TN, czyli na czarnym tle moga pojawić się jaśniejsze placki tzw duchy, ale ja juz pzestałem je wogóle zauważać, albo znikły ,albo sie przyzwyczaiłem.

Ja polecam tymbardziej iż LG daje naprawdę dobre warunki gw i serwis ma prawie w każdym mieście....

P.S. Co do hyundaja to pewnie mówisz o tym:

http://sklep.benchmark.pl/pelny_16864.html

- przy tkich kątach na 19-stce to można tylko siedzieć na wprost

A w te czasy to nie wierzę, na rynku mamy boom na LCD i firmy prześcigają sie w oszustwach na ten temat...(ten czas to najczęściej czas reakcji jednego subpiksela...)

Ja podejrzewam że to TN, ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami do tej pory rzadko stosowana w 19-stkach.

Edytowane przez bodziu8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, chodziło mi o ten:

1399844[/snapback]

Jeśli to ci pomoże , http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=66&kategoria=102, firma ma włąsne matryce, ale najlepiej niech się wypowie ktoś kto ich używał, jak dala mnie to parametry są naprawdę dobre(jedynie do kątów mam zastrzeżenia) jak na typowy panel TN o czasie reakcji teorie pdtrzymuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi