Skocz do zawartości
slayne

Mobo, Cpu, Ram I Grafa Za 600 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Musze kumplowi zmodernizować kompa. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze. Mam ograniczone fundusze czyli okolo 600 zł na mobo, procka, grafe i ram. Wczesniej koles miał celka 700 na msi 6337 na i815 128 SDRAM i gf 2 mx 400. Koles moze dołożyć jakies 400 i planuje obezny jego sprzet popchnąć na allegro (okolo 200 powinno sie uzbierać - mam nadzieje). Pytanko teraz co kupić za te 600 zł. koles chciałby mieć możliwość odpalenia jeśli nie najnowszych to chociaż w miare nowych gierek. Części mogą być używane

Planowałem coś takiego:

- płytka kt400 lub 600 np msi - okolo 120 zł

- procek sempron 2200+ - 190 zł

- ram 256 ddr 400 - 80 zł

- grafika ti 4200 - 190 zł

razem wychodzi mi 580

co sądzicie?

a może jakiegoś radka?

pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odczuje różnice ale komp demonem nie będzie...

Zamiast 4200 poszukał bym radka 9550 128 bit szyna pamięci. Pamięci to minimum 512 mb bo na 256 to sobie chłopina nie pogra.... Ale to już wyjdzie około 100zl wiecej.

Na jego miejscu przebiedował bym do wakacji i kupił jakąś tanią ale dobrą do o/c mobo na s754 do tego sempron 2600+ i 512mb ram. Do tego 9550 bo na więcej nie starczy...

Jednak na to potrzebował by około 950zl na dziś dzień. Do wakacji części powinny stanieć tak do 850zl. Wyjdzie 250zl drożej ale komp zdecydowanie wydajniejszy i nowocześniejszy.

Jak nie chce czekać/nie ma perspektyw na dozbieranie więcej kasy to to co podałeś z zalecanymi korektami ramu i grafy. Jeśli socket A to może warto poszukać używek na allegro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Madrze, ale nie wiem na jakim poziomie jest twoj kumpel jezeli chodzi i OC i kombinowanie. Plyte to kt600 najlepiej bo pewne FSB 200mhz i sempa mozna pogonic. Ewentualnie z allegro procek(takiego jak ty mas).

Jest jeszcze alternatywa kupic asrocka k7s8x za70zł allegro(ale pod warunkiem ze chodzi fsb200mhz) i ramu dolozyc.

Co do karty to 9550 jest kool ale bez krecenia tej karty i 512ramu nie podchodz do gier ktore korzystaja z DX9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi