Zajdzik Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 mam celerona 2GHz i plyte ASRock P4I45D jak sprawdzam temperature procka w biosie to wykazuje około 34-35 stopni potem sprawdzam programem SpeedFan a takze wieloma innymi to wykazuje ze temperatura procesora wynosi około 69-70!! stopni (jak dotykam palcem i radiator czy plyte to nie czuc zbyt wysokiej temperatury) nie wiem co jest czy ktos mogłby mi wytłułmaczyc skąd moze sie brac taka róznica w pomiarach ps, jak podkrecilem procka do 2,35GHz to w biosie podniosło sie do około 38-39 stopni a w programach temperatura nadal jest 69-70 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 moze speed fan starszy ?? sprawdz biosy do plyty. trafia sie ze sa bledy w biosach ktore zle odczytuja temp. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) moze speed fan starszy ?? sprawdz biosy do plyty. trafia sie ze sa bledy w biosach ktore zle odczytuja temp. :( 1401787[/snapback] wydaje sie ze ta temperatura na biosie chyba jest ok gdyz jak juz napisałem dotykalem palcem okoloce procka i nie były mocno nagrzane (na pewno nie na tyle by było 70 stopni!!) Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez Zajdzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...