luki_pc Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 mam kieszen wewnetrzna na Pata mysle o czym podlaczanym na zewnatrz. ale niechce kieszeni zewnetrznej za 120zl. myslalem o przejsciowce teraz mam do wyboru : serial ata na ide (kabel przez wolny slot pci na zwenatrz wraz z zasilaniem. Mam dysk ata 100 i ata 66. jak to sie ma do przejsciowek ?? ) lub usb na ide co lepiej wybrac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Moim zdaniem lepsze będzie USB->IDE Dlaczego? Czesto zdarza mi sie zmieniać urządzenia zewnetrzne w czasie pracy, a hotswap na SATA ... czasem działa :D Natomias z USB nie ma tego problemu, zawsze można podłaczyć inny dysk w czasie pracy. Natomiast transfer sa gorsze, nawet USB 2.0 nie ma wydajności takiej jak SATA (nie dziwne, do innych zastosowań je wymyślono). Za to można podłączyć pod dowolnego innego kompa, nawet jeśli nie ma SATA. Druga sprawa to kable SATA ... już nie policzę ile zepsułem :( Po prostu nie wytrzymują wielokrotnego używania, a takie które wytrzymują są drogie. Sam musisz zdecydować, nie wiem jak masz zamiar używać tych odłączanych dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...