Skocz do zawartości
dzidzi

Klient Novell A Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ponieważ chcę podłączyć nowy komputer z systemem Win XP do serwera Novell 5.0 jednak gdy uruchamiam płytkę instalacyjną otrzymuję komunikat:

c:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.INT. Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk....

W nagłówku komunikatu jest napisane:

16 - bitowy podsystem Windows

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

Proszę o pomoc :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mialem z tym problem i wtedy nie mpglem wiekszosci gier instalowac które normalnie wczesniej instalowalem na tym samym sprzecie i na tym samym konfigu o ile dobrze pamietam stalo mi sie tak gdy sciągnąlem kilka aktualizacji do XP. To samo zaobserwowalem u laski na kompie tylko ze ona nie moze gry wyalic bo taki sam błąd wyskakuje !wiem ze po formacie wszystko wraca do normy wiec to jest jakis cyrk z kofigiem a nie ze sprzettem !! niestety nie znam przyczyny !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę, że wina nie jest po stronie sprzętu lecz co ciekawe ostatnio próbowałem instalnąć tego klienta na laptopie i to samo.

Podobno problem tkwi w "trybie" pracy Win XP, który pracuje jako system w pełni 32 bitowy natomiast Win 98 (na którym nie ma problemu) tak naprawde aby poprawnie obsługiwać programy MS-DOS pracuje jako 16 - bitowy. Jednak informacja ta może nie być do końca prawdziwa.

:blink:

Edytowane przez dzidzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi