dzidzi Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam mam problem ponieważ chcę podłączyć nowy komputer z systemem Win XP do serwera Novell 5.0 jednak gdy uruchamiam płytkę instalacyjną otrzymuję komunikat: c:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.INT. Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk.... W nagłówku komunikatu jest napisane: 16 - bitowy podsystem Windows Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 ja tez mialem z tym problem i wtedy nie mpglem wiekszosci gier instalowac które normalnie wczesniej instalowalem na tym samym sprzecie i na tym samym konfigu o ile dobrze pamietam stalo mi sie tak gdy sciągnąlem kilka aktualizacji do XP. To samo zaobserwowalem u laski na kompie tylko ze ona nie moze gry wyalic bo taki sam błąd wyskakuje !wiem ze po formacie wszystko wraca do normy wiec to jest jakis cyrk z kofigiem a nie ze sprzettem !! niestety nie znam przyczyny ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzi Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Też myślę, że wina nie jest po stronie sprzętu lecz co ciekawe ostatnio próbowałem instalnąć tego klienta na laptopie i to samo. Podobno problem tkwi w "trybie" pracy Win XP, który pracuje jako system w pełni 32 bitowy natomiast Win 98 (na którym nie ma problemu) tak naprawde aby poprawnie obsługiwać programy MS-DOS pracuje jako 16 - bitowy. Jednak informacja ta może nie być do końca prawdziwa. :blink: Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez dzidzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...