Dr_Dres Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 :?: Czy bezpiecznym jest flashowanie biosu mając zasilacz 250 W z (płyta ECS 7s5a, Duron1200,256 ram,geforce 2mx) W biosie pokazuje mi dość znaczne wachania na poszczególnych napięciach... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 A co ma zasilacz do flashowania ? Jesli CI dziala bez zarzutu to nie widze problemu. Najlepiej jak podlaczysz go pod UPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 :?: Czy bezpiecznym jest flashowanie biosu mając zasilacz 250 W z (płyta ECS 7s5a, Duron1200,256 ram,geforce 2mx) W biosie pokazuje mi dość znaczne wachania na poszczególnych napięciach... :?: Jesli na zasialaczu komp chodzi ci stabilnie to swobodnie mozesz flashowac bios i o nic sie nie martwic :P ( nie wiem czemu jak ja flasciach!e to zawsze sie martwie :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 W obecnych płytach gł. trudno jest spierdzielić BIOS-a. Jeżeli zwróciliście uwagę to kawałek kości nie jest zapisywany- tak trochę pod koniec jest kawałek BIOS-u, który odpowiedzialny jest za obsługę FDD i coś tam jeszcze. Nawet nie trzeba mieć karty graficznej ani monitora, aby udało się odratować skopany BIOS. Wystarczy dyskietka z odpowiednim poleceniem w autoexecu z 100% działającym BIOS-em i wszystko się samo zrobi. Dowiedzione namacalnie na BIOS Award i mobo MSI K7Pro2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 :?: Czy bezpiecznym jest flashowanie biosu mając zasilacz 250 W z (płyta ECS 7s5a, Duron1200,256 ram,geforce 2mx) W biosie pokazuje mi dość znaczne wachania na poszczególnych napięciach... :?: NIC NIGDY NIE JEST BEZPIECZNE !! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 ja jak fleszowałem kiedys stara płytke to wyłaczyłem wszystko :) zostal sam komp na cała chate, dygalem by nie wyskoczyły korki i wogole :) zasilacz nie poradzi nic jak ci wsiaknie prad na sekunde:( jak sie boisz to zagraj w jakims sklepie znajomym zeby ci kompa podpieli na 5 min pod UPSa bo chcialbys sobie uaktualnic biosik, kumpel płakał to zaniosłem mu kompa do znajomej kafei :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...