Skocz do zawartości
gorky1000

Elixir 400 Cl3

Rekomendowane odpowiedzi

Z Elixirami to roznie jest, mozesz trafic na dobra sztuke a mozesz na kompletne dno, nie mowiac o tym ze moze wcale nie pojda na 400.Elixiry sa normalnymi pamieciami do kazdego kompa jezeli nie chcemy bawic sie w OC.Twinmosy to juz inna bajka ale tez zdazaja sie perelki i jakiec buble.Ja bym bral Twinmosy bo chociaz jest pewnosc ze pojda na 400 ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a macie moze na oku jakies dobre pamiatki(zeby poszly mi na 400) 1 gb w jednej kosci?

1408487[/snapback]

kazde pamięci ddr400 ida na 400 to chyba logiczne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vectra kupe mówisz!! moje elixiry nie idą za nic na więcej niż 390 na CL3, także odradzam mimo że artykuł z egieldy twierdził że nawet na ponad 500 chodzą. TwinMOSy bierz ostatnio miałem serie CADT i poszły na 440 pezy CL 2,5. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vectra kupe mówisz!! moje elixiry nie idą za nic na więcej niż 390 na CL3, także odradzam mimo że artykuł z egieldy twierdził że nawet na ponad 500 chodzą. TwinMOSy bierz ostatnio miałem serie CADT i poszły na 440 pezy CL 2,5. Pozdro

1409353[/snapback]

kompletne [ciach!]ły wypisujesz!

elixir ddr400 bez żadnych problemów wyrabia fabryczne ustawienia

- same kosci : żadna rewelacja, ale problemów z obsluga magistrali 200 (DDR) nie ma

Edytowane przez Vectra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje elixiry 512 ddr 400(kości Nanya M2U51264DS8HB3G-5T), nie idą na 400 nawet przy 3-4-4-11 i napięciu 3 V- wywala w prime!!!

chociaż na 382 idą na 2,5-2-2-11...

na Abit NF7.

Odradzam szczerze kupno takich pamięci. lepiej juz dożucić 40 zeta i kupić http://www.esc.pl/product_info.php?product...0e7ff36f785542a nowe ze sklepu:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje elixiry 512 ddr 400(kości Nanya M2U51264DS8HB3G-5T), nie idą na 400 nawet przy 3-4-4-11 i napięciu 3 V- wywala w prime!!!

chociaż na 382 idą na 2,5-2-2-11...

na Abit NF7.

Odradzam szczerze kupno takich pamięci. lepiej juz dożucić 40 zeta i kupić 1409857[/snapback]

tez mam na Nanya

a jak trzymaj sie na tych 382 na 2,5-2-2-11 ?? przy jakim napieciu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do elixirów. No niestety. Nanya jak nanya :P. Czasem dobrze czasem źle.

Moje działają na @220 przy 2,8V ale niestety nonstable. Po kilku godzinach zwiecha. Co do niższych częstotliwości. Działają ale niestety wydajność spada nawet przy podwyższonym napięciu. No nic nie poradzimy... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elixiry sa dobre ja mam 256 i 512 cl3 [kosci nanya]

chodza na k7vt4a+

512 kupilem nie dawno za 165

a 256 4 miesiace tamu  za 140

1410357[/snapback]

i sa takie dobre bo ty je masz :mur: to sprzedaje NF7 bo k7vta+ tez jest dobre :mur:

nierozsmieszaj mnie.

a skad wiesz ze sa dobre ???

Edytowane przez luki_pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie co wy za bzdury wypisujecie. Jak pamięć ddr400 może nie chodzić na szynie 200(efektywne 400), przecież to absurd.

Nanya to bardzo dobra firma firma. Robi chipy dla Elixira i dla Kingstona.

Mój sempron chodzi na fsb 200 i wszystko jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pamieciami Elixira i Twinmosa juz tak jest ze jedne sie super kreca a drugie nie :?

najlepiej jakby je moc sprawdzic na kompie :lol: Co do wyboru to uwazam ze lepiej dozucic troche kasy i kupic jakies markowe...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie Elixiry sa wystarczalne przede wszystkim dlatego ze nie jestem maniakiem podkrecania sprzetu... :) u mnie niestety zawsze jest kiepsko z kasa i boje sie mocno podkrecac sprzet :D jedynie grafike troszke mecze ale i tak sie boje i nie zawsze podkrece... planuje kupic dobra obudowe bo jakiegos chifteca i zamontuje kilka fajnych wiatraczkow i bedzie git...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie co wy za bzdury wypisujecie. Jak pamięć ddr400 może nie chodzić na szynie 200(efektywne 400), przecież to absurd.

Nanya to bardzo dobra firma firma. Robi chipy dla Elixira i dla Kingstona.

Mój sempron chodzi na fsb 200 i wszystko jest OK.

1445913[/snapback]

to niebzdury tylko rzeczywistosc.

Moje za nic niechcialy przekroczyc 185 MHz . Moze i dobra ale trafiaja sie jakies trefne partie.

Teraz na tym samym sprzecie Hynix wyciska 235Mhz bez problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak. Mam elixiry CL 3 na kościach Nanya. Chodza na 225 Mhz przy timingach 2.3.2.5 na def napięciu i żadnych błędów niema :D Coś mi się zdaje że trafiłem na pamieci na dobrych kostkach ;]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobra i tania pamięć. No i wieczysta gwarancja. A jak źle komuś działają to do sklepu i zareklamować. Mam 2 kości, brat również i śmiga super.

Edytowane przez apofiss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co uważają, że elixiry są do [gluteus maximus].

Coś mnie wzięło aby więcej podkręcić proca i puściłem je na fsb 224, chodzą i to bez podnoszenia napięcia zarówno na pamięciach jak i na procku. 3dMark2001 puściłem 3 razy i wszystko OK.

Niestety procek ciut za ciepły(71 *C), pora na nowy cooler.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi