ihi Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Kupilem karte prolink geforce4 mx 440 64mb DDR z TV-out (komp: Athlon 1700xp, 256 ddr, plyta Soltek75drv5 windows xp - wczesniej to samo sie dzialo na ecs k7s5a) i niby wszystko jest dobrze ale: 1. Wchodzenie do opcji karty: nview i ustawien openGL trwa bardzo dlugo okolo 13-15 sekund 2. w grze colin mcrae rally 2.0, wiesza mi sie caly komp po uruchomieniu jej i przejechaniu kawalka trasy ( w tle gra muzyka ktora sie zapetla) po naciskaniu wielokrotnym ctrl+alt+del i klawiszy windows, pojawia sie niebieski ekran śmierci z informacja o zrzucaniu pamieci fizycznej na hd, po czym po zrobieniu tego komp sie resetuje obwiniajac za niewlasciwe dzialanie plik sterujacy grafika Instalowalem najnowsze oficjalne detonatory i nic to nie zmienia poza tym ze teraz jakby wczesniej wiesza sie komp w tej grze. Wczesniej na geforce2 mx400 wszystko chodzilo ekstra (wtedy mialem w kompie pamiec SDR) Czy jest to wina karty czy pamieci ram?? HEEEEELLLLLPPPPPPP! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 ja to samo mam na swoim MSI GeForce 4 MX 440 ale to trwa jakie 2 sekundy ale nic mi nie przycina w grach (w tym colinie) a w 3d marku mam normalnie podobno jest to spowodowane niekompatybilnymi plytami glownymi cozjednym slowem kupa......... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 ja to samo mam na swoim MSI GeForce 4 MX 440 ale to trwa jakie 2 sekundy ale nic mi nie przycina w grach (w tym colinie) a w 3d marku mam normalnie podobno jest to spowodowane niekompatybilnymi plytami glownymi cozjednym slowem kupa......... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Najlepiej jak sprawdzisz z inną pamięcią i przynajmniej wyeliminujesz to. Jednak to raczej grafa skoro na dwóch mobo i róznych sterach to samo to może jest uszkodzona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 A jeszcze jedno spróbuj obniżyć taktowanie rdzenia i mem na grafie może to coś da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Ja miałem wcześniej Leadtek GeForce 4 MX 440 i wszystko byłow normie żadnych problemów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Ja mam pixelviewa mx440ultra i nie mam problemów no może poza tym że mam malo ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Może wymiana Biosu pomoże ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A jeszcze jedno spróbuj obniżyć taktowanie rdzenia i mem na grafie może to coś da.jezeli nie jest krecony to nie ma sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ihi Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A jeszcze jedno spróbuj obniżyć taktowanie rdzenia i mem na grafie może to coś da.jezeli nie jest krecony to nie ma sensuProbowalem z czestotliwosciami rdzenia, ale nic to nie daje. Wylaczylem cache videoramu w biosie i nieco pomoglo. Zawsze wiesza kompa przy wlaczanym mipmappingu. Instalowalem najnowsze detonatory i jest minimalnie lepiej (wiesaz kompa nieco pozniej)?????? Cholera a na gf2 mx400 chodzilo wszystko nawet przy wlaczonym mipamapingu....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A nie możesz go oddać na gwarancje??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...