mike_drag Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam, mam problem jaką pompkę wybrać do mojego wc ( 3 bloki: Nuke v2, Abadon GPU i NB; chlodnica to poczciwy kadecik ) : czy ma to byc eheim compact 1000 czy atman 306? Wiem, że pełno jest tego typu tematów, ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi na pytanie. Jako, że to mój pierwszy post mam nadzieję że ktoś odpowie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja tam bym wziął atmana 305 bo wydziela 18W a 306 42W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 hmm... ja tesh polecal bym 305 ale czy pociagnie te 3 bloki + kadeta ?? no wlasnie chyba nie bardzo hehe ale z drugiej strony jak by dal rade to git :) bo nie musial bym zmieniac pompki jak zaloze bloczek na NB ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 hmm... ja tesh polecal bym 305 ale czy pociagnie te 3 bloki + kadeta ?? no wlasnie chyba nie bardzo hehe ale z drugiej strony jak by dal rade to git :) bo nie musial bym zmieniac pompki jak zaloze bloczek na NB ;] 1410671[/snapback] Mi się zdaje że pociągnie. Zresztą sam się przkonam jak będę miał fundusze na skończenie swojego WC. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_drag Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 No właśnie, Atman 305 też mi odpowiada ( cena i wydzielane ciepło ), ale czy da radę na 3 bloki? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 No właśnie, Atman 305 też mi odpowiada ( cena i wydzielane ciepło ), ale czy da radę na 3 bloki? :? 1410714[/snapback] jakto cena?? 33zł to przecież nie dużo jak na pompe 1200l/h a na 80% da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Wydajność faktyczna atmana jest dużo niżsa niż napisali na pudełku a na 3 blokach są już duże opory ale wystarczy... Jak masz za 33zl to zacznij z lekką przebitką sprzedawać na forum to zdobędziesz sympatie tłumów... Na razie łaże po sklepach i nie ma... A na allegro to min 53 zl + wysyłka... Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 No jasne, ze uciągnie... standardowy przykład... Chaos ;) 3 Bloki na Hydor L20 ;) który ma 700l ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 no wlasnie troszke drogo bo 53 = przesylka .. :/ he to ja rok temu kupowalem .. za 47 .. czy cos takiego .. wiem ze w miare tanie byly wtedy .. nie przekraczaly 50 zl .. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_drag Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 No to decyzja zapadła : biorę Atmana 305 ... zobaczymy co bedzie, jak będzie słaby przepływ , to polecimy po hardkorze i zamienię na jakąś od co ( grundfos ) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Tak sie składa że mam na chacie atmana 306 i mj1000 i wczoraj z kuzynem wpadliśmy na pomysł porównania ich wydajności bez obciążenia. Przeprowadziliśmy po 10 prób dla kazdej pompki napełniając 5 litrowy zbiornik i wyszło nam że 306 ma realnie 900 litrów/h przepływu a mj1000 600 litrow/h. Nie wiem jak wypada w tym porównaniu atman 305 ale to małe porównanie daje jakiś punkt odniesienia do dalszych dywagacji. A i jeszcze jedno, atman minimalnie był cichszy a mj mniej wibrował. Sam sie zastanawiam której pompki uzyć, a układ bedzie 3 blokowy i narazie skłaniam sie ku atmanowi. Wiem że ma więcej wat ale jako wymiennik będzie działał rekordzik więc powinno byc wszystko git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Wydajność faktyczna atmana jest dużo niżsa niż napisali na pudełku a na 3 blokach są już duże opory ale wystarczy... Jak masz za 33zl to zacznij z lekką przebitką sprzedawać na forum to zdobędziesz sympatie tłumów... Na razie łaże po sklepach i nie ma... A na allegro to min 53 zl + wysyłka... 1410759[/snapback] Ok jutro przejde się do tego sklepu i zobacze co mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a cos mi świtało po głowie, że gdzieś taki temat widziałem :lol: klon http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=59818&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 tu sa atmany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...