Skocz do zawartości
Dudi83

Cd-rom Lg Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka mam taki problem z moim LG'kiem, sprowadzas ie to do tego ze poprostu przestal dzialac :-|. Wszystko ladnie smigalo nie bylo zadnych problemow czytal wszystkie plytki jak leci, zadnych problemow z laserem. Ale pewnego dnia poprostu odmowil posluszenstwa i od tego czasu nic nie czyta (nawet muzyki) :angry:.

Wszystko jest dobrze ustawione (zworki, sterowniki...), wykrywa go w BIOS'ie, w Windowsie XP tez bez problemow.

Po wrzuceniu plytki zaczyna nia krecic ale tak jakby nie mogl jej zastartowac mryga wskaznik myszki, tzn pokazuje ze czyta z CD ale nie moze dalej ruszyc.

Laser wlasnie przeczyscilem i nadal jest to samo.

Jak ktos ma jakies pomysly co sie moglo stac to prosze o rade, bede wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: mam identyczny problem tylko że ja mam napęd DVD 8 miesiecy i nnagrywarkaDVD LitoON 8miesiecy i obydwie odmaówiły posłuszeństwa przeczyścilem laser płyta czyszczącą i weszły płyta nachwile i nadal czyta czyta a tam h** nieiwme co zrobic jak kolga który zrobił ten temat.

(Windows XP z SP2)

PROSZE O POMOC (OPRÓCZ FORMATU DYSKU)

zsi.bmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to odrazu uprzedze ze format nie pomaga :wink:.

sam robilem 2 dni temu i ciagle to samo, pozatym mam zainstalowana mandrive linux 10.1 i tam jest to samo :mur:

moj cd ma juz z 5 lat :wink: wic moze to juz koniec :sad:?? ale tak nagle bez zadnych uprzedzen :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi