Skocz do zawartości
amdek

ATI RADEON 8500

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwne pytanko!

Dlaczego prawie nigdzie nie moge znalezc Radeona8500 w pelnej wersji

a tylko napotykam wersje LE ?? Bo z tego co nmi wiadomo to jest to jego okrojona leciutko wersja czy tak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEH THX niekiedy ci komputerowcy naprawde nie maja swojego rozumu i wyobrazni !!!

Kto do h... kupi Radka9000 albo tego Pro (ktore teraz nawet na bazarach dostaniesz !! :P ) jak za taka sama prawie cene dostaniesz o kilkanascie procent szybszego 8500 ,ktorego qwa nigdzie nie ma !!!!!!!!

Chyba bede musial sam rozkrecic biznes bo nic z tego nie bedzie !!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejżewam, że wersja LE ma identyczny GPU co zwykła i navet zasilany takim samym napięciem. W takim wypadku obie karty możnaby podkręcić do tych samych granic.

A może się myle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Axel wersja pełna i LE są identyczne. Różnią się tylko i wyłącznie taktowaniem , ewentualnie napięciami na pamięciach i GPU i z tego powodu mogą się gorzej kręcić. Po podmalowaniu ołówkiem i zmianie biosu masz pełnego Radka bez żadnych różnic z pełnym. Trzeba tylko uważać na pamięci żeby były co najmniej 3.6ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, wiecie, one mają napięcie teżchyba zaniżone (LE oczywiście), bo mój oryginał niby a na 275/275 nie chce iść, renifery na teksturach :( Lepiej szukać oryginała albo Gigabyte'a. Z LE jest za dużo pie****nia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tej karty juz nie robia a w sklepach nie sprzedają tego  co dobre tylko to co NOWE ....PATAFIANY pierdzielone..ja złaziłem cały Kraków  i nie znalazłem

szacuneczek

To chyba po omacku łaziłeś w pcprojekcie mają oryginalne boxowe Radeony 8500 built by ati za 700zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tej karty juz nie robia a w sklepach nie sprzedają tego  co dobre tylko to co NOWE ....PATAFIANY pierdzielone..ja złaziłem cały Kraków  i nie znalazłem

szacuneczek

To chyba po omacku łaziłeś w pcprojekcie mają oryginalne boxowe Radeony 8500 built by ati za 700zł.

STARY!!!!!!.......byłem widziałem gadałem -miałem kupić

Po pierwsze primo to nie jest boxowy("takic juz w ogoole nie mamy"-usłyszałem).Po drugie primo 700 za pełnego 8k5 to trozki duzo...Po trzecie primo jest on taktowany 250/275 (mnie chcieli wcisnąć nic nie mówiąc ze to LE :evil: :evil: :evil: )

Wiec wiem co gadam!!!!!!!!!!!!!Może gdzieś w hucie są albo na innym ciućkowo zdroju....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...