Skocz do zawartości
M.K

MSI GF4Ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio zakupilem soobie tego gieefa I mam dwa pytania.

1. Co moze wplywac na niska wydajnosc tej karty, 150FPS QIII(1024-768)na Athlonie TB@1430 VS 90FPS na durniu @900. Oba wyniki na tej samej plycie. Przy 800-600 roznice sa jeszcze mniejsze.

2. Nigdy nie widzialem obrazu z wyjcia TV. Czy to jest normalne, ze na TV ledwo co mozna odczytac litery pod winda? Obraz sie lekko "rozchodzi".Filmy za to maja cymus jakosc. No przynajmniej podobna jak na monitorze. Czy jest sposob na osiagniecie jakosci obrazu pozwalajacej na w miare komfortowa prace pod winda?

Za wszystkie odpowiedzi z gory THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka ze te twoje 1.43 GHz na procku to troche malo dla geforce4 ti aby rozwina skrzydla, wiem ze to moze brzmiec niedorzecznie ale taki jest fakt - zajrzyj na benchmark.pl jet tam artykul o skalowaniu

grafy i proca

co do jakosci tvout to w przypadku geforca od firmy msi jest to tylko kwestia przyzwoitego wyregulowania calosci programem - najnowszy TVTool6.8 wspiera zamontowany na karcie układ kodera TV to Philips 7104, z obsługą maksymalnej rozdzielczości: 1280x1024

Jakość obrazu z wyjścia S-Video jest bardzo dobra, porównywalna, jeśli nie lepsza od bardzo zachwalnego Conexant CX25871.

Co do jakosci grafy na monitorku, Powerstrip robi swoje, tylko trzeba troche poczytac ja to wszystko odpowiednio poustawiac i gdzie. Klejnym rozwiazaniem sastery od www.omegadrivers.com - popraiwja zancznie jakosc obrazu za cene lekkiego spadku wydajnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...