metapas Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam Szukam pomocy i informacji na temat stacji dyskietek. Został złożony nowiutki komputer, prosto spod igły: Athlon 2800 XP; Radeon 9550; Samsung 7200 80GB; plyta Gigabyte GA-7N400SL; 512 DDR 400 Kingston; DVDR/RW Lite On 16X .. no i fdd nieszczęsne. Składający komputer podłączył żle taśmę od flopa. NIesczzęsny flop nie działał, bo i jak miał działac. Po odwróceniu taśmy (pin 1 do pinu 1) Stacja dyskietek zaczęła się odzywa jednak nadal nie pracuje prawidłowo. Po włożeniu do niej jakiejkolwiek dyskietki wyświetla się informacja, że dysk nie jest sformatowany i pytanie o to czy sformatowa go teraz. Po wybraniu opcji sformatuj, system (Wind.XP Pro.) zamyśla się na chwilkę po czym wyświetla komunikat "System Windows nie był w stanie dokończyc formatowania". Dzieje się tak za każdym razem i na kilkunastu dyskietkach. Stacja dyskietek jest fabrycznie nowa tak jak i taśma i całą reszta. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Taki komunikat( ten pierwszy) to wyskakuje mi jak dyskietka jest zrabana. Wg mnie to fdd padło, bo na tyle dyskietek to musiało kilka zadziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 a w mobo też jest wszystko dobrze wpięte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Albo kilka pinów po boku od wtyczki się wygięło - ja tak miałem, a faktycznie taki komunikat jest przy uszkodzonej dyskietce (lub przegrzanym/uszkodzonym twardzielu :) ). Zobacz na innej stacyjce :) (tj. pożycz od kupmla czy coś :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...