panther19 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 mam napisana gierke lecz brakuje mi do niej niestety jeszcze tylko i az highscore-a zasada highscore - odczyt z pliku tekstowego 10 osob w takiej postaci: imie nazwisko punkty imie nazwisko punkty ...... ............. ........ lub takiej: imie nazwisko punkty itd........ i posortowanie wedlug punktow.z sortowaniem dam sobie rade tylko to odczytywanie wymyslilem cos takiego: lecz niestety nie dziala - prosilbym bardzo o pomoc w poprawieniu program odczyt;uses crt;type zwyciezca=record imie:string[30]; nazwisko:string[20]; punkty:real;end;var rekordy:file of record; i:integer;begin clrscr;assign(rekordy,'c:\tp\bin\scores.doc');reset(rekordy);for i:=1 to 10 dobeginread(rekordy,zwyciezca);with zwyciezca dobeginwrite('imie: ',imie); write('nazwisko: ',nazwisko);writeln('punkty: ',punkty);end; readln; end. prosze o pomoc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) var rekordy:file of record; i:integer;[snapback]1415563[/snapback]Dawno miałem Pascala ale wydaje mi się że zadeklarowałeś zmienną bez rekordy bez żadnego konkretnego typu napisz "file of zwyciezca " i powinno byc cacy B) Edytowane 2 Maja 2005 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...