Skocz do zawartości
Stenes

Znów Ten Winxp Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam nastepujacy problem: gdy chce uruchomic mojego kochanego winXP, 1 sek po załadowaniu pulpitu restart kompa. Wlazłem wiec do awaryjnego, przeskanowalem FixBlastem i MKSCleanem i nic nie wykryly - wiec blaster odpada. Potem wlaze do rejestru/autostart ale czysciutko. Wreszcie wylaczylem autorestart po jakimś tam błędzie a takze przywracanie systemu. Po tych czynnosciach wchodze do windy i tu nasz ukochany blu skrin :angry: o treści:

PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA

jeśli chcesz to naprawić wejdź do awaryjnego.... (blablabla)

i na końcu:

0x00000050 (0xCBDF44D7, 0x00000001, 0x00000000, 0x00000000)

Prosze o pomoc <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start ==>>Uruchom ==>> wpisz "msconfig" i ok ==>> Wybierz zakładkę "Uruchamianie" ==>> Odznacz te wpisy, które uważasz za podejrzane, bądź wyłaczaj po kolei, aż do momentu gdzie system uruchomi się normalnie, wykryjesz wówczas co jest problemem. W razie wątpliwości pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start ==>>Uruchom ==>> wpisz "msconfig" i ok ==>> Wybierz zakładkę "Uruchamianie" ==>> Odznacz te wpisy, które uważasz za podejrzane, bądź wyłaczaj po kolei, aż do momentu gdzie system uruchomi się normalnie, wykryjesz wówczas co jest problemem.  W razie wątpliwości pisz.

1416221[/snapback]

Pisałem, że w autostarcie jest czyściutko. Uruchamia sie tylko bodajże ATI coś tam Tool :wink: Macie jeszcze jakies pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekręcony proc,

Niedowoltowany proc,

Za gorący proc,

Pamięci nie wyrabiają,

Magistrala nie wyrabia

Ten błąd najczęściej mi wyskakuje (i w zasadzie tylko) gdy następuje jedna z wyżej wymienionych sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekręcony proc,

Niedowoltowany proc,

Za gorący proc,

Pamięci nie wyrabiają,

Magistrala nie wyrabia

Ten błąd najczęściej mi wyskakuje (i w zasadzie tylko) gdy następuje jedna z wyżej wymienionych sytuacji.

1416338[/snapback]

Niestety Przemo. Ten komp jest używany przez "Lamer-userów" wiec nie ma mowy o podkrecaniu, przekrecaniu itp. :) temp. proca sprawdzałem - 38 na sempie 2200+. Pamieci nie sprawdzałem ale sądze ze to nie jest to. A z ta magistrala to nie wiem.

Posciagalem łatki na SP2 ale nie z windowsupdate bo tam - jak to microsoft - tez wywalilo blad ze nie moze sciagnac bo blablabla. :angry: po zainstalowaniu tych łatek i po uruchomieniu windy jeszcze raz wywaliło mi błędy:

0x0000008E (0xC0000005, 0x00000000, 0xB6DBDDFC, 0x0000000 ) i na koncu:

zrzut pamieci...

zakonczenie zrzutu pamieci...

Nastepny restart:

PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA

Awaryjny blablabla

0x00000050 (0x94CDCFC6, 0x00000001, 0x00000000, 0x00000000)

Ma ktos jeszcze jakis pomysl jak sie tego pozbyc oprocz formatu? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej wykluczył bym zasiłke,

Możliwe że to jakieś uszkodzenie sprzetu, może mobo dostało znaczy szlag je trafił? Kondensatory mogły rozkwitnąć może jakieś lekkie przepięcie (dobra wiem, wiem i tak to wyjdzie że wina zasiłki :P ). Raczej skłaniał bym się to przeglądnięcia sprzetu jeśli takie rzeczy dzieją się na czystym systemie. Ewentualnie format i powrót do XP + SP1. No chyba że któryś ze sterowników broi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Format też ww sumie jest jakims rozwiazaniem... ale jakim......

1417672[/snapback]

No prawda... jednak nie mialem czasu szukac przyczyny tego bledu bo dzis musialem oddac tego kompa :lol:

A tak na przyszłość... wie ktos od czego to moglo byc? Moze komus to kiedys pomoze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi