brucek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Witam szanowne forum. Mam zamiar wywiercić (wyciąć) dziurę na wentylator wciągający 80x80mm na przednim plastikowym panelu obudowy. Otwór ma być idealnie okrągły i nie poszarpany, bo ma być zakryty tylko grillem z przezroczystym filtrem. Ma ktoś pomysł na zrobienie takiego otworu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) W plastiku czy w metalu wiertarka pilnik i to wszystko Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 w plastiku 1418219[/snapback] No wiem, że w plastiku, napisałem przecież. Pytanie: czym, jak? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 cytuje "Nawierciłem wiertłem 5mm po obrysie okręgu, delikatnie pozbyłem się środka i okrągłym pilnikiem piłowałem do uzyskania równego otworu." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 ja ostatnio kumplowi w pleksie robilem otwor 120mm nawiercalem dookola dziury wiertlem do drewna, potem pilniczkiem pojechalem wieksze nierownosci doprowadzajac wszystko do mniej wiecej normalnego okregu ;] potem papier scierny w lapke i jedziemy az bedzie cacy mozna takze uzyc wiertla do metalu, ale u mnie w pleksie robily sie pekniecia jak wiertlo przechodzilo na druga strone przed wykonaniem otworu narysuj sobie kolo o srednicy 80mm i nawiercaj od wewnatrz zostawiajac sobie troszke miejsca do linii kola tak zeby mozna bylo potem ladnie doszlifowac nierownosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 cos mi sie wydaje ze byl taki temat... wystarczy poszukac kliknij tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpan Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 W plastiku mozna tez wypalić lutownicą :) znaczy jak ktoś jest hardcorowcem i lubi opary topionego plastiku :) . Polecam oporowe z drewnianą rączką, do większych dziur w wersji do lutwiania rynien, ale i normalna 40W wystarcza. potem dopiłować pilniczkiem i tyle. W pleksie też mozna, i nic nie pęka ! Mozna tez rysować na plastiku różne wzorki. A opary ... no znam takich co klej wąchali i żyją (jeszcze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 W plastiku mozna tez wypalić lutownicą :) znaczy jak ktoś jest hardcorowcem i lubi opary topionego plastiku :) . Polecam oporowe z drewnianą rączką, do większych dziur w wersji do lutwiania rynien, ale i normalna 40W wystarcza. potem dopiłować pilniczkiem i tyle. W pleksie też mozna, i nic nie pęka ! Mozna tez rysować na plastiku różne wzorki. A opary ... no znam takich co klej wąchali i żyją (jeszcze). 1419724[/snapback] Można tylko śmierdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Dobra sprawa załatwiona. Po namyśle wybrałem się do Castoramy i za całe 19,90 zakupiłem komplet otwornic (aż dwanaście rozmiarów B) ). Trochę miałem zabawy i kombinowania, ale udało mi się i jestem zadowolony, a to najważniejsze. Wcześniej wentyl był przymocowany w środku i ciągnął powietrze z podłogi przez otwory pod kompem. Musiałem co tydzień czyścić filtr. Teraz ciągnie z przodu i dmucha do środka aż miło. Ciszej, czyściej i 2 stopnie mniej na procesorze przy tym samym wentylatorze. Nie ma jak własnoręczna, dobrze wykonana praca ;) Jak ktoś ma ochotę to tutaj można zobaczyć efekt i nie tylko - uwaga! dużo zdjęć. Dzięki za pomoc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spot Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Jak dla mnie to estetycznie zrobiony ten otwór :] ale w budzie bajzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...