Gość Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Hej! Wymienilem sobie wlasnie dysk z Fujitsu 20 GB 7200 rpm na Seagate U5 5400 rpm (tez 20 GB) - myslałem ze bedzie cichszy a tu lipa - dalej mieli i slychac to. Dysk slychac tylko podczas mielenia. Badów nie ma. Strasznie mnie to denerwuje (znaczy glosnosc a nie brak badów). Slyszalem o programiku firmy Abacus, ale on nie działa pod Windows 2000. Szczegóły systemu: MS Windows 2000 Pro PL + SP2 + DX 8.1 PL; dysk 20 GB, 2 partycje, partycja systemowa 7.8 GB; obie partycje na FAT32. Dysk chodzi jako ATA 33 (bo mam BXa), ale u kumpla na ATA 100 (KT 133A) tez mielił. Jakby ktoś miał pomysł jak drania wyciszyc to chetnie posłucham. Chodzi mi tu raczej o wyciszenie programowe lub jakies ustawienia, zmiana systemu plików etc. W rachube nie wchodzi: budowa WC na dysk, wymiana dysku (przynajmniej na razie), zmiana OSa, budowa jakichs obudów z korka czy czego innego na dysk (i tak ma 35 st C). Za wszelką pomoc z góry dziękuję - Michu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 U5 zawsze bedzie słychać i nic na to nie poradzisz chyba że zrobisz mu płaszcz wodny WC do HDD wtedy woda będzie dźwięk tłumić a jak chcesz mieć ciszy dysk to kup sobie Barke IV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...