rumun_666 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Wypadek na Sanie Ofiarami wypadku na Sanie w Trepczy koło Sanoka są nauczyciele, a nie - jak wcześniej sądzono - uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 w Kielcach - poinformował Paweł Międlar z zespołu prasowego KWP w Rzeszowie.Katarzyna Wojtowicz z podkarpackiej policji powiedziała, że z rzeki w wyłowiono trzy martwe kobiety.W spływie brało udział 29 uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 w Kielcach."Z Sanoka do Międzybrodzia wypłynęły 4 łodzie, dwie dotarły szczęśliwie" - powiedział PAP Paweł Międlar.Dwóch uczestników spływu wychłodzonych przewieziono do szpitala w Sanoku. Robert Gałązkowski z Lotniczego Pogotowia Ratunkowego powiedział, że ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.Trwa akcja ratownicza, w której biorą udział m.in. strażacy, ratownicy Bieszczadzkiej Grupy GOPR, policjanci. Wciąż poszukiwane są dwie osoby - kobieta i flisak.San ma podniesiony poziom wody, w miejscu wypadku nurt jest porywisty. Przyczyny tragedii zbada prokuratura, będzie wszczęte postępowanie przygotowawcze. Jako ze mieszkam w Sanoku, dzisiaj moja mama pojechała rano do babci do Mrzygłodu, wsi oddalonej od miasta o ok. 14km. Droga prowadzi caly czas wzdluz Sanu. Po 15 minutach dostalem telefon ze z jakims facetem wezwala pogotowie, straz pozarną i policje, bo na Sanie wywróciły się spływówki (łodzie). Po jakims czasie na TVN 24 pojawila sie informacja ze 3 os. utonely, 2 sa w szpitalu a 2 dalej nie odnaleziono. Ostatnio dosc czesto przechodze przez ta rzeke i zauwazylem ze stan wody jest mocno podniesiony, poniewaz woda zalewala niewielkie wysepki na ktorych rosna wierzby. Teraz nasuwają mi sie 2 pytania: 1. Gdzie ci ludzie mieli kamizelki ratukowe? 2. Co za NIEKOMPETENTNY I NIEODPOWIEDZIALNY IDIOTA pozwolił wypłynąc łodkom na tak głeboką wode i tak silny prąd :mad: :mad: :mad: ...i pomyslec ze jeszcze rok temu moj kuzyn pływał tymi lodkami jako flisak. az strach pomyslec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Przed chwila w TV slyszalem, ja bym chcial tylko wiedziec, gdzie byly kapoki i kola ratunkowe? Debilizm, ja bym sam nie wsiad na taka lodke, gdzie nie mam zadnych zabezpieczen ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Normalnie jak splywy są w lecie to woda jest an srodku rzeki po kolana wiec pewnie stwierdzili ze takie wyposazenie im nie potrzebne :mad: Teraz na srodku rzeki jest ok. 1,5 metra glebokosci i bardzo silne prądy. Miejscami tworza sie wiry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Jak dla mnie to nie jest zadne wytlumaczenie, bezpieczenstwo to bezpieczenstwo. Do wiezienia ludzi odpowiedzialnych za to i tyle. Glupote trzeba tepic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 z tymi splywami to wogole jazdy sa :D ja by;lem na splywie gdzies w gorach chyba dunajec i tak: 1. lodka przeciekala i kazdy muisal kubkami wylewac wode. 2. o kolach ratunkawych to mozna bylo pomarzyc 3. koles co wioslowal byl ostro "nawalony" 4. do tego jeszcze byla ulewa i burza. powinno sie cos z tym zrobic wogole :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 rzeczywiscie San, nawt w rejonach Jarosławia ma dosc wysoki poziom, a jest to rzeka nieuregulowana, więc pływac po niej powinni tylko doswiadczeni ludzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Minęło kilka dni od tej tragedii. Patrzę za okno - poziom Sanu dalej strasznie duży. I nasuwa mi się pytanie - dziś 3 maj - do diabła ludzi powyjeżdżało gdzie się da - dalej będą próbować spływów czy sobie dadzą siana, albo wreszcie o bezpieczeństwie pomyślą :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...