Gość eminemtwo Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Chciałbym przejść z Athlona 1600+ i ECS K7S5A na coś nowszego, najlepiej na Barton'a 2500+ lub 2400+ Mobile. Tylko zastanawiam się nad wyborem płyty głównej. Doradźcie - przypadły mi do gusty 4 płyty: a) Abit NF7 (v2.0) B) Asus A7N8X-X c) AOpen AK79D-400 Max d) Gigabyte GA-7VT880-L Może znacie inne - lepsze, a może tańsze i lepsze. Owa "MOBO" musi mieć wszystko co potrzebne do komfortowego korzystania z PieCa i pozwalać go ostro podkręcać (napięcia ramu i cpu, mnożnik, timingi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Witam bierz Abit NF7 (v2.0) i proca ATHLON XP 2500+(najlepiej bartona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Jak zmieniasz mobo i proca to pakowanie sie znów w socket A jest bez sensu. Jak masz mało kasy to s 754 sempron 2600-2800 do tego mobo msi lub epox. Koszty bęą porównywalne a po sensownym podkręceniu taki sempik każdego mobilka zostawia w tyle.... Jak masz nieco więcej pieniędzy to dfi + a64 2800+ A jak masz możliwość jeszcze więcej to już s 939 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 No niby tak, ale oba Barton'y pójdą na 3200+. A Semptrony też dobrze się podkręcają? Podobno 3100+ jak marzenie. Ew. myślę nad jakimś 64-biowcem tylko jakim i z jaką płytą główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umarakuku Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 64 bit Sempron 2600, 2800, 3100 ;) Procesory kręcą się cudownie jeśli trafisz na dobry do OC model (jak wiadomo to, że komuś się kręci na tej samej płycie i ten sam procek to nie oznacza, że u Ciebie z nowym prockiem tej samej marki i o tych samych zegarach będzie to samo ;) ) Płyta główna, hmmm Jak dla mnie dobrym wyborem byłaby DFI LanPary NF3 250GB, lub któryś z bardziej wypaśnych microstarów (cena w granicach 400 złotych), jesli chcesz coś tańszego to MSI K8N FSR lub Gigabyte K8N, płyty kosztują w granicach 250, 260 złotych, a oferują jak za tą cenę całkiem przyzwoite OC. Jak chcesz podkręcać to warto również pomyśleć o jakichś pamiątkach. Ja osobiście mogę polecić Hynixy czy Kingmaxy, albo z droższych Samsung TCCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...