thomas-16 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 siema. ostatnio kupilem sobie karte graficzno (radeon gigabyte 9550) a ze on jest bez wentylatora wiec postanowilem zamontowac na radiator wentyl ktory bedzie skutecznie odprowadzal cieplo oraz radiatorki na pamięci, jednak caly czas mysle nad odpowiednio cyrkulacją powietrza w obudownie i sie zastanawiam: czy lepiej zdjąc klape z obudowy czy poprostu na klapie wyciąc dziure i zamontowac w niej duzy wentylator dla lepszego odprowadzania ciepla ???? wyrazajcie swoje opinie na ten temat.. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) ja bym radzil wyciąc dziure i zamontowac w niej duzy wentylator bo wentylator bedzie wymuszal obieg powietrza a otwarta buda nie koniecznie .. choc jak dzis otworzylem bude na chwilke zeby zasilke zmierzyc to tem spad o 8* :) Edytowane 2 Maja 2005 przez kwiateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 witam, - gdzieś widziałem obudowę z dziurą od spodu . - w pierwszej chwili nie zrozumiałem idei. - dopiero jak zobaczyłem rozkład temperatury w normalnej obudowie to zrozumiałem. - system jest opatentowany ale do domu to można sobie ten patent zrobić. - zwłaszcza że cięcie obudowy od dołu nie psuje wygladu. - mam obecnie Tsunami Dream 3000BNa i przepływ powietrza jest jakiś nie bardzo wystarczający. - przymierzam się do zrobienia tej "dziury" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...