Skocz do zawartości
thomas-16

Odpowiednia Cyrkulacja Powietrza W Obudowie

Rekomendowane odpowiedzi

siema. ostatnio kupilem sobie karte graficzno (radeon gigabyte 9550) a ze on jest bez wentylatora wiec postanowilem zamontowac na radiator wentyl ktory bedzie skutecznie odprowadzal cieplo oraz radiatorki na pamięci, jednak caly czas mysle nad odpowiednio cyrkulacją powietrza w obudownie i sie zastanawiam: czy lepiej zdjąc klape z obudowy czy poprostu na klapie wyciąc dziure i zamontowac w niej duzy wentylator dla lepszego odprowadzania ciepla ???? wyrazajcie swoje opinie na ten temat.. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym radzil wyciąc dziure i zamontowac w niej duzy wentylator bo wentylator bedzie wymuszal obieg powietrza a otwarta buda nie koniecznie .. choc jak dzis otworzylem bude na chwilke zeby zasilke zmierzyc to tem spad o 8* :)

Edytowane przez kwiateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

- gdzieś widziałem obudowę z dziurą od spodu .

- w pierwszej chwili nie zrozumiałem idei.

- dopiero jak zobaczyłem rozkład temperatury w normalnej obudowie to zrozumiałem.

- system jest opatentowany ale do domu to można sobie ten patent zrobić.

- zwłaszcza że cięcie obudowy od dołu nie psuje wygladu.

- mam obecnie Tsunami Dream 3000BNa i przepływ powietrza jest jakiś nie bardzo wystarczający.

- przymierzam się do zrobienia tej "dziury"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi