Skocz do zawartości
oldskul

Co Z Gf 2 Mx ?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż, mój kolega posiada tego nieszczęsnego 2 Mx 200 32 Mb, nie wiem jaka firma, jutro się do niego wybieram. Prosił mnie, żebym mu go lekko podkręcił, bo on nie chce się do tego zabierać. Najwyżej jak się spali to skołuje mu tego 2 Mx. Ale nie wiem czy to podkręcanie ma sens.. Słyszałem, że można tą kartę przemodować na Quadro Rivaturnerem, nawet jest taki topic. Może mi się uda ? Tylko, czy trzeba coś robić z biosem karty ?? Oto jest pytanie, czekam na odp. Z góry thx. Może jeszcze mu proca zakręce, bo ma Athlona 1700 +, a te się ponoć dobrze kręcą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak, karta standardowo taktowana jest 175/143 i ma 64 bitowa szyne pamieci, wiec jest to 'najbiedniejszy" GF z seri 2 MX. Na taej karcie zamontowalem sobie radiatorki na pamieci i wiekszy radiator na rdzen i wyciagnalem maxymalnie 2000/200, jednakze po 2 godzinach grania w cokolwiek pojawialy sie bugi, zszedlem do bezpiecznego 180/180 i tak narazie wegetuje. Zmodowalem go rivatunerem na quadro i chociaz mam satysfakcje, ze w sterownikach pisze quadro2 :). Dodam, iz Second Sight (komp taki jak w podpisie) chodzi calkiem plyniie w 800x600 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi