Skocz do zawartości
piachu1337

Net24 + Cerberus Adsl I Publiczne Ip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Posiadam Net24 Optimum (256kbps/64kbps) oraz modem/router Cerberus ADSL.

Komputer z modemem mam podłączony poprzez kabelek USB, zainstalowałem sterowniki i reszte. Sprawdzam IP na ikonce połączenia sieciowego, a tam adres IP z sieci lokalnej (192.168.xx.xx)... :x

Co muszę zrobić, aby mieć dostęp do publicznego adresu IP? (na stronie Netii pisze, że każdy użytkownik otrzymuje dynamicznie przydzielany publiczny adres IP)

Z góry dzięki za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cerberus ADSL.

Komputer z modemem mam podłączony poprzez kabelek USB,

Jestes pewien, ze nie chodzi o polaczenie przez kabel sieciowy (skretke)? :wink:

Tak przynajmniej wynikaloby ze specyfikacji dostepnej w internecie :wink:

zainstalowałem sterowniki i reszte. Sprawdzam IP na ikonce połączenia sieciowego, a tam adres IP z sieci lokalnej (192.168.xx.xx)... :x

Chyba chodzi ci o sterowniki do karty sieciowej? :wink:

Jakby co to rzuc okiem, czy chodzi dokladnie o ten model:

1423488[/snapback]

Jesli w jakims programie chcesz byc widoczny jako uzytkownik "bezposrednio" podpiety do internetu to przekieruj sobie odpowiednie porty - efekt bedzie ten sam co publiczne ip :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi