piachu1337 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Witam :D Posiadam Net24 Optimum (256kbps/64kbps) oraz modem/router Cerberus ADSL. Komputer z modemem mam podłączony poprzez kabelek USB, zainstalowałem sterowniki i reszte. Sprawdzam IP na ikonce połączenia sieciowego, a tam adres IP z sieci lokalnej (192.168.xx.xx)... :x Co muszę zrobić, aby mieć dostęp do publicznego adresu IP? (na stronie Netii pisze, że każdy użytkownik otrzymuje dynamicznie przydzielany publiczny adres IP) Z góry dzięki za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Cerberus ADSL. Komputer z modemem mam podłączony poprzez kabelek USB, Jestes pewien, ze nie chodzi o polaczenie przez kabel sieciowy (skretke)? :wink: Tak przynajmniej wynikaloby ze specyfikacji dostepnej w internecie :wink: zainstalowałem sterowniki i reszte. Sprawdzam IP na ikonce połączenia sieciowego, a tam adres IP z sieci lokalnej (192.168.xx.xx)... :x Chyba chodzi ci o sterowniki do karty sieciowej? :wink: Jakby co to rzuc okiem, czy chodzi dokladnie o ten model: 1423488[/snapback] Jesli w jakims programie chcesz byc widoczny jako uzytkownik "bezposrednio" podpiety do internetu to przekieruj sobie odpowiednie porty - efekt bedzie ten sam co publiczne ip :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...