Skocz do zawartości
michalk86

Problem Z Pamiecią[?]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam nastepujacy problem. jestes posiadaczem plyty epox 8rda+.

od praktycznie poczatku uzytkowania jakos raz na tydzien podczas wlaczania komputera na poczatku plyta zaczynala piszczeć i wyskakiwal blad C1 czyli cos tam od pamieci.

pamieci mam twinmosa 256 x2 na dual channelu. zazwyczaj wylaczenie i ponowne wlaczenie kompa pomagalo i zalaczal sie normalnie.

ale ostatnio to nie pomoglo, caly czas nie chce sie wlaczyc przy wlozonych 2 kostkach.

probowalem zamieniac sloty, puszczalem je nie na dual ddr tylko normalnie i klapa.

kosci obie dzialaja bo jesli puszcze kazda z osobna sama to chula. ale jak podlacze druga(obojetnie ktora) to plyta wariuje.

cos jakby bylo za male napiecie przy podlaczeniu drugiej kosci i komp nie wyrabial i nie chcial sie wlaczyc.

nic nie bylo podkrecane wszystko normalnie ustawione. kosci same w sobie dzialaja (chyba) poprawnie.

dzieki z gory za pomoc.

pozdrawiam.

Edytowane przez michalk86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwykly 300W.

1425268[/snapback]

Zwykły 300W to może być każdy zasilacz :D . Jest na nim jakaś naklejka z nazwą producenta? Np. Codegen (codeshit) albo Tracer? Napisz też co jeszcze masz w tym komputerze poza płytą główną i pamięciami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh czlowieku zwykly zasilacz taki jak dostajesz w zwyklej obudowie. jakby to byl codegen czy chieftec to myslisz ze bym tego nie napisal?

jakies L&C technology inc. model lc-a300atx

w kompie 3 dyski(80 wd, 160wd, 80maxtor) + nagrywara liteona

plyta epox EP-8RDA+.

podejrzewam wlasnie ze zasilacz nie wyrabia, ale z drugiej strony przez dluzszy czas dzialal, wiec juz sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem kiedys podobny problem na Epoxie. U mnie winna byla srubka od obudowy ktora stykala sie z pinami od gniazda pamieci. Za nic w swiecie nie chcialy dzialac w dualu. Moze u ciebie tez sie cos zwarlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi