alcapone Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) witam. od czasu gdy musialem zresetowac CMOS po wlozeniu plyty do mojej nagrywarki dvd (model jak w podpisie) przy przegrywaniu czegokolwiek komputer sie resetuje. sytuacja jest tym bardziej hmm....dziwna....bo nie tworzy sie zaden minidump w podgladzie zdarzen (system) pokazal sie taki opis bledziku: Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom0. zauwazylem rowniez takie cos (nie przy tym restarcie ale generalnie taki wpis): Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\CdRom0. myslicie, ze przeinstalowanie sterownikow do nagrywarki (jesli wogole mozna - na przyklad wywalajac urzadzenie, reset, i ponowna instalacja przez winde) pomoze? :> Edytowane 3 Maja 2005 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 hm..wywalilem urzadzenie (dvd rw), reset, windows wyczul sobie i zainstalowal sterownik samemu. jednak dalej przy kazdej probie przegrywania komputer sie restartuje. dammit ! nie macie zadnych pomyslow?:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 hm sytuacja dziwna na komputerze u mnie w caffe, podlaczylem ta nagrywarke - nawet ten sam kabel ATA co u siebie w domu uzywalem - no i ta sama plyta, na ktorej restartowal sie 100/100 razy tutaj poszla bez zgrzytow. w domu poza tym podlaczylem dvdrw do drugiego kontrolera ATA (dysk hdd mam na sata wiec mam jeden wolny). podlaczylem nawet na drugim zapasowym kabelku. dzialo sie to samo. plyta, na ktorej sie restartowalo za kazdym razem dziala bez problemow na czytniku DVD LG (po wyjeciu juz nagrywarki DVD) ehhhh........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...