timmon24 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) od niedawna mam kamerke panasonic ngs 11.Ale nie mam pojecia jak się zabrać za czyszczenei tak delikatnego urządzenia. Tzn czym najlepiej czyscić kamerke jakimiś specjalnymi śrdokami czy jakaś szmatka wystarczy. Troche obiektyw mi sie zabrudził noi ten nieznośny kurz :angry: może zapytam się bardziej konkretnie,napewno wielu z was ma monitory LCD czym je czyścicie (chyba nietymi samymi śrdokami co zwykłe monotory) pytam sie tak dlatego poniewaz moja kamerka ma właśnie wyświetlacz LCD tyle ze 2,5" pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2005 przez timmon24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Sam monitorek LCD mozesz po prostu nachuchac i delikatna szmatka/pielucha wyczyscic. Natomiast za obiektyw bym sie nie bral osobiscie. Ten element optyczny jet niezwykle delikatny i mozna porysowac. Ja dalbym jakies firmie zajmujacej sie serwisem takich rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoloco Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 I jedno i drugie czyści się bez problemu szmatką do okularów. Mozna też do czyszczenia toru wizji użyć kasetę czyszczącą - koniecznie znanych producentów.Używać ją zgodnie z instrukcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 tak jak kolega wczesniej wspomnial, miekka nie zostawiajaca smieci szmatka i wszystko ok, tez mam kamere cyfrowa z wyswietlaczem LCD tylko ze Sony i tak wlasnie czyszcze ekranik i obiektyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...