Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wam wszystkim! mam pytanko jedno, chciałabym dokupić do mojego komputera złącze firewire do zgrywania obrazu z kamerki na komputer, i nie wiem gdzie to sie instaluje? myślę że trzeba włożyć te złącze w slot tam gdzie się np kartę graficzną wkłada ale nie jestem pewna i jeszcze ile to kosztuje (firewire) proszę o jakąś pomoc. Z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wam wszystkim! mam pytanko jedno, chciałabym dokupić do mojego komputera złącze firewire do zgrywania obrazu z kamerki na komputer, i nie wiem gdzie to sie instaluje? myślę że trzeba włożyć  te złącze w slot tam gdzie się np kartę graficzną wkłada ale nie jestem pewna

To zależy jaka kartę, one sa przeważnie na PCI (do laptopów na PCIMCIA). Raczej nie da się włożyć w gniazdo AGP (karty graficznej), ale jak ktoś się uprze .... z tym że nie będzie działać :D

Instrukcja montazu jest w komplecie, nic więcej nie podpowiem bo nie wiem do jakiejgo kompa ma być ta karta (płyta główna).

i jeszcze ile to kosztuje (firewire) 

1426081[/snapback]

http://www.allegro.pl/search.php?string=karta+firewire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy  jaka kartę, one sa przeważnie na PCI (do laptopów na PCIMCIA). Raczej nie da się włożyć w gniazdo AGP (karty graficznej), ale jak ktoś się uprze .... z tym że nie będzie działać :D

Instrukcja montazu jest w komplecie, nic więcej nie podpowiem bo nie wiem do jakiejgo kompa ma być ta karta (płyta główna).

1426106[/snapback]

Jeszcze jedno pytanko ile zajmuje film wgrany na komputer? słyszałam że 60 min około 15 giga czy to prawda? czy można podczas przegrywania ustawić jakąs opcję żeby zajmował dużo mniej (skompresować)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zaleznosci od posiadanego softu,są mozliwości bezstratnej kompresji nawet 2x,(przykładowo duży waclarz opcji ma program Ulead video studio),ale duży dysk to konieczność przy imporcie materiału DV na dysk

BTW.(karte IEE 1394 wkłada się do slotu PCI)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

a ja mam problem tego typu że kupiłem kontroler firewire Dazzle DV Editor 2005 ( dokładny opis na allegro -> http://tinyurl.com/csdgf ) i mam kamerę JVC GR-DVP1 ALBO 3 i wszystko dobrze się poinstalowało bez błędów i wchodze do Pinnacle Studio i nie mogę przejść do trybu PRZECHWYCYWANIA OBRAZU Z KAMERY. Zgonie z instrukcją kamery daje na tryb VIDEO i puszczam PLAY w LCD widze obraz a w programie pojawia się bład że nie może znaleźć urządzenia. Proszę o pomoc :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi