que_pasa Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 informuje że mimo moich wysiłków celek1000A nie poszedł stabilnie na 1,6 GHz mimo że mu obniżyłem temp z 63 to 55 stopni, macie jakieś pomysły, może to nie wina procka a np. płyty głównej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 twoje 256 MB to "NONAME" ? a przy wysokiej FSB to może być właśnie ta przyczyna , a nie płyta... pzdr :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 moje pamiątki to podobno Imfineon PC180 CAS3, kości pmięci mają trochę dziwny, kwadratowy kształt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Infineon dobra firma... w tym momencie według mnie Vcore procka jest zbyt niskie - od razu mówię , że nic w tym temacie ci nie doradzę , bo od początku siedzę w AMD - tutaj coś bym wymyślił , a tak - niestety ... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 intel sucks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 intel sucksHyh :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 informuje że mimo moich wysiłków celek1000A nie poszedł stabilnie na 1,6 GHz mimo że mu obniżyłem temp z 63 to 55 stopni, macie jakieś pomysły, może to nie wina procka a np. płyty głównej Obniżenie temp niewiele daje w tym przypadku. Mój celek pójdzie na 1.6 i więcej, ale na napięciu 1.8V albo więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 informuje że mimo moich wysiłków celek1000A nie poszedł stabilnie na 1,6 GHz mimo że mu obniżyłem temp z 63 to 55 stopni, macie jakieś pomysły, może to nie wina procka a np. płyty głównejHeh, moze jeszcze podkrecisz go do 1,8 ??? Nie przesadzaj bo to juz zakrawa na zboczenie. Intel sux a ma przetaktowanego o 53%. Ja bym nie spal po nocach jakbym tyle przetaktowal mojego celka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 heh i tak powinieneś być zadowolony a zaczynasz już chyba trochę ściemniacz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 ej... to daj swoj wynik na overclockers.com... z tego co patrzylem to bylby najwyzszy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 ludzie ja was tylko informuje że mój procesor C1000A chodzi stabilnie maksymalnie na 1530 MHz, 1600 jak na razie jest nie osiągalne, komputer albo się wiesza albo płyta główna piszczy lub coś innego się dzieje, natomiast co do napięcia to niestety aby miec stabilne 1530 MHz musiałem je podnieść do 1,675 V. Jeśli uda mi się wyciągnąć 1,6 GHz wyślę to do tweak.pl na testy tak jak kiedyś już pisałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 a wynik na overclocker.com wcale by nie był najwyższy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 a poza tym jakie napięcie wytrzyma taki celeron bo jak n a razie to mam opory aby na dłużej ustawiać powyżej 1,7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 a poza tym jakie napięcie wytrzyma taki celeron bo jak n a razie to mam opory aby na dłużej ustawiać powyżej 1,7V Mój chodzi od 2 m-cy na 1.7 przy 1552, ważne, żeby temperatura nie była za wysoka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...