Skocz do zawartości
pc1

Do administratorów WINDOWS 2000 PROF. - !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś orientuje się jak zbudować profil innego uzytkownika, tak, aby wszystkie jego pliki znajdowaly sie w wybranym przeze mnie katalogu

np. Moje Dokumenty, pulpit itp

Nie chodzi mi o przeniesienie Moich dokumentow tylko calego profilu

Po prostu mam uzytkownika, ktory lubi trzymac Divx na pulpicie i to zapycha partycje c (czesto swap file nie ma miejsca by sie zrobic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majac ntfs mozesz ustawic maxymalna opjemnosc katalogow dla danego urzytkownika, mozesz ustawic zeby delikwent niemogl przegroczyc limitu 10 mb w katalogu pulpit i jush

A pytanie przeczytałeś? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś orientuje się jak zbudować profil innego uzytkownika, tak, aby wszystkie jego pliki znajdowaly sie w wybranym przeze mnie katalogu

np. Moje Dokumenty, pulpit itp

Nie chodzi mi o przeniesienie Moich dokumentow tylko calego profilu

Po prostu mam uzytkownika, ktory lubi trzymac Divx na pulpicie i to zapycha partycje c (czesto swap file nie ma miejsca by sie zrobic)

8O 8O

zalezy jaki masz system

we wlasciwisciach uzytkownika ustawiasz scieske profilu

1. gdy masz win200server i active directory, wchodzisz do "active directory users and computers" otwierasz odpowiedni OU i klikasz prawym na konto uzytkownika, tam jest zakladka profil, zmieniasz i wsio

2. gdy nie masz 2000 serwer i nie masz active directorylub masz 2000 prof, klikasz prawym na moj komputer, zarzadzaj, uzytkownicy i grupy lokalne, uzytkownicy, klikasz prawym na odpowiedniego uzytkownika, wlasciwisci, profil i tam wszystko masz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majac ntfs mozesz ustawic maxymalna opjemnosc katalogow dla danego urzytkownika, mozesz ustawic zeby delikwent niemogl przegroczyc limitu 10 mb w katalogu pulpit i jush

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Poprostu bomba, musze to gdzies zapisac

Kurde, i tu sprawdza sie przysBowie : "Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka bylem troche, troche bardzo gumowy jak to czytalem ;) i cos mi sie pokoplo, ale niezle sie smialem z dancisa_600 pojechal mnie rowno z ziemia, pyta sie o jaki system chodzi a w temacie jest jak wół "WINDOWS 2000 PROF !!!" a 75% posta zajoł opis dla win 200 serw ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka  bylem troche, troche bardzo gumowy jak to czytalem ;) i cos mi sie pokoplo, ale niezle sie smialem z dancisa_600  pojechal mnie rowno z ziemia, pyta sie o jaki system chodzi a w temacie jest jak wół "WINDOWS 2000 PROF !!!" a 75% posta zajoł opis dla win 200 serw ROTFL

sorki, ja też byłem troche gumowy :) jak to czytałem i pisałem, jakoś mi sie temat przemknął, ale w sumie to na jedno wychodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi