Meister Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Hej ! Mam pytanie odnośnie mocy muzycznej dosc starego boom boxa Philipsa AZ1602. Mam ten model w domu i gra musze powiedziec bardzo dobrze, ale w necie nigdzie nie moge znaleźć info o mocy jego głośników. Może ktoś posiada takie informacje? Chcę to wiedzieć nie z czystej ciekawości, lecz dlatego, że potrzebuję kupić kuzynce taniego boom boxa, ale w ofercie, ktora przeglądałem na allegro - boom box marki first :lol: (wiem, firma może nie z najwyższej półki), podana była moc 200 Wat PMPO, więc nic mi to o faktycznej mocy nie mówi. Ile to może mieć faktycznie Wat ??? I właśnie dlatego potrzebuję info o moim starym AZ1602, żeby porównać moc z tym :blink: firstem i przekalkulować, czy w ogóle opłaci taki badziew kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 200W PMPO... PMPO to jak niektórzy mówią... maxymalna chwilowa moc wzmacniacza jaką moze on oddać do głosnika po trafieniu pioruna w linie wysokiegio napiecia :lol: innymi słowy nie sugeruj sie mocą PMPO gdyz jest to moc czysto teoretyczna.. wyliczona ze wzorów i w specyficznych warunkach jest możliwa.. ale przez ułamek sekundy... w praktyce to to moze mieć sumarycznie (zgaduje) ok 10W jak dobrze zawieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...