Skocz do zawartości
Meister

Philips Az1602

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ! Mam pytanie odnośnie mocy muzycznej dosc starego boom boxa Philipsa AZ1602. Mam ten model w domu i gra musze powiedziec bardzo dobrze, ale w necie nigdzie nie moge znaleźć info o mocy jego głośników. Może ktoś posiada takie informacje?

Chcę to wiedzieć nie z czystej ciekawości, lecz dlatego, że potrzebuję kupić kuzynce taniego boom boxa, ale w ofercie, ktora przeglądałem na allegro - boom box marki first :lol: (wiem, firma może nie z najwyższej półki), podana była moc 200 Wat PMPO, więc nic mi to o faktycznej mocy nie mówi. Ile to może mieć faktycznie Wat ???

I właśnie dlatego potrzebuję info o moim starym AZ1602, żeby porównać moc z tym :blink: firstem i przekalkulować, czy w ogóle opłaci taki badziew kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200W PMPO... PMPO to jak niektórzy mówią... maxymalna chwilowa moc wzmacniacza jaką moze on oddać do głosnika po trafieniu pioruna w linie wysokiegio napiecia :lol:

innymi słowy nie sugeruj sie mocą PMPO gdyz jest to moc czysto teoretyczna.. wyliczona ze wzorów i w specyficznych warunkach jest możliwa.. ale przez ułamek sekundy... w praktyce to to moze mieć sumarycznie (zgaduje) ok 10W jak dobrze zawieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi