Skocz do zawartości
Ernest100

Revoltec Northbridge Freezer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się konkretnie nad tym radiatorem :

http://hardtech.pl/index.php/mode/produkt/...20326722251ddd6

Wydaje mi się że to zapomniany radiator bo jakoś każdy wypisuje inne "coolery" w każdym razie jestem nim zainteresowany , znacie może jego +/- wydajność ? byłbym bardzo wdzięczny , dziękuję :)

Aha radiator ma siedzieć na Chipsenie Intela 845 i non OC ;) (cisza ponad wszystko)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ze ten nie ma zapinek pod intela. Revoltec styknie, ale zelezy jakie masz chlodzenie na procu. jesli bedzie cos przy okazji dmuchalo na niego bedzie spoko. Zajrzyj do dzialu intel temat o is7 i halasujacym coolerku na mostku. Tam koleszka twierdzil, ze mu sie mozno grzal ten rwvoltec, ja tak nie uwazeam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Revoltec moze cyniarsko wyglada, ale nie wyglada na wydajnego :) A czy przypadkiem na twoj chipset nie wejdzie ten oto pan ? :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50356322 Ten Zalmanik to poprostu "debesciak", moze nie wyglada jak Revoltec, ale napewno jesto odniego 100x lepszy. Mam i jestem zachwycony. W nim skladasz zapinke sam, wiec spokojnie sobie podpasyjesz pod wszystko. Przynajmniej mam taka nadzieje, bo nie wiem jak to wyglada na Intelach, ale chyba jest podobnie :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zastanawiam się konkretnie nad tym radiatorem :

Aha radiator ma siedzieć na Chipsenie Intela 845 i non OC ;) (cisza ponad wszystko)

1430140[/snapback]

No więc tak jak wspomniano już, polecam Ci to co napisałem niedawno w tym wątku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=130779&hl=

Jednak może u Ciebie się sprawdzi revoltec, bo masz inny chipset i może się mniej grzeje. Ja mam i865 i niezły z niego kaloryfer :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam też polecam tego Zalmana. Temperatura nie przekracza mi 30C. A na seryjnym miałem koło 35C(Płytę mam Abit AS-8). Więc jak nie zależy Ci na estetyce, to bierz Zalmana(niebieskiego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-----------------------------CPU-----------------------------

Witaj jeszcze raz ja :) otóż żeby nie zakładać drugiego tematu postanowiłem zapytać się tutaj , poszukuję chłodzenia na CPU oczywiście pasywnego :) co sądzicie o :

http://hardtech.pl/index.php/mode/produkt/...alRight_XP-120_[socekt_478_939_754_775]?PHPSESSID=c361b4723f76fa39d06399d181f70aeb

czytałem gdzież że aluminum najlepiej sprawdza się jako pasyw :) prawda to ? pozdrawiam

Edytowane przez Ernest100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-----------------------------CPU-----------------------------

Witaj jeszcze raz ja :) otóż żeby nie zakładać drugiego tematu postanowiłem zapytać się tutaj , poszukuję chłodzenia na CPU oczywiście pasywnego :) co sądzicie o :

1431184[/snapback]

No to co wybrales to jest zarabisty "pasyw". Nawet nie bedzie musial zakladac wiatraczka. Ale podaj jakiego masz procka, bo moze by Ci zapasowala wieza Arctik Freezer, jest do zdobycia w okolicach 60-70zł, a nawet bez wiatraczka powinna byc lepsza od tego Thermala. Prolem w tym, ze ona jest na wszystkie platformy, oprocz SocketA :cry:

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi